OCI-Lions sleept gelijkspel uit het vuur in Panningen

OCI-Lions is er zaterdagavond tijdens de Limburgse handbalderby tegen Bevo niet in geslaagd om ook het zevende competitieduel te winnen.

Uit in Panningen werd op de valreep een 29-29 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Het was van meet af aan een gelijkopgaande wedstrijd. In de eerste helft leek Bevo bij 10-7 een gaatje te slaan, maar OCI-Lions kwam weer op gelijke hoogte en nam vervolgens een kleine voorsprong, die bij rust weer was veranderd in een kleine achterstand: 17-16.

In de tweede helft een zelfde beeld. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor wat doelpunten betreft en naarmate de tijd verstreek groeide de spanning. Met nog 11 seconden op de klok nam Mark Schmetz bij balbezit voor Lions bij een 29-28 stand in het voordeel van Bevo een laatste time-out. In de resterende elf tellen slaagde Joao Ramos erin om OCI-Lions de gelijkmaker te bezorgen.

Met dit gelijkspel bezorgt Bevo de landskampioen het eerste puntverlies van dit seizoen. OCI-Lions blijft wel ongeslagen aan de leiding in de BeNE-League.

Op 4 november is Visé de volgende tegenstander  van OCI-Lions in de BeNe-League. Die wedstrijd wordt om 19:00 uur gespeeld in de Stadssporthal aan het Stadswegske in Sittard.