Fortuna Sittard begint uitstekend aan tweede periode

Fortuna Sittard startte de tweede periode vrijdagavond met een overtuigende 4-0 overwinnning op FC Oss.

De vraag voorafgaand aan de wedstrijd was hoe Fortuna Sittard zich heeft hersteld van de teleurstelling dat de ploeg afgelopen week net naast de eerste periodetitel greep. In de tweede helft bewees Fortuna dat het die klap goed heeft verwerkt.

In de eerste helft bleek FC Oss in elk geval verdedigend sterk, al mocht de ploeg over geluk zeker niet klagen. Na een van beide kanten rommelige beginfase zette Fortuna de tegenstander halverwege de eerste helft enorm onder druk. Dat leidde tot een vijftal uitstekende kansen, waarbij FC Oss-doelman Mous een engeltje op de lat had zitten. Hij verrichtte een aantal uitstekende reddingen. Verder werd de bal binnen enkele minuten tot twee keer toe van de lijn gehaald. Aanvallend was FC Oss af en toe dreigend, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet voor de Noord-Brabanders, al was Quekel in de 20e minuut dicht bij een treffer. Zijn afstandsschot zeilde een centimertje over de kruising.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Lisandro Semedo uit een voorzet van Stefan Askovski Fortuna Sittard verdiend op voorsprong zette. In de 72e minuut kopte Stefan Askovski de 2-0 binnen. Nog geen 3 minuten later kon Finn Stokkers uit een voorzet van Djibril Dianessy de 3-0 binnen tikken. En Dianessy pikte eveneens zijn doelpuntje mee. In de 82e minuut haalde hij vanaf een meter of 18 verwoestend uit en liet met zijn diagonaal schot doelman Mous van FC Oss kansloos: 4-0. In de 88e minuut mocht doelman Job van de Walle zijn debuut maken. Kort daarvoor miste FC Oss nog een uitstekende kans op de eretreffer.

Het duel stond onder leiding van de Belgische scheidsrechter Vergoote en zijn assistenten en mede landgenoten Hermans en Senecaut. Vierde official was de heer Voncken. De 3103 toeschouwers zagen Vergoote geel trekken voor Ferry de Regt van FC Oss.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden twee Bronzen Stieren uitgereikt. Perr Schuurs ontving de prijs voor beste talent uit handen van oud-Fortunees Mark van Bommel. Club-eigenaar Isitan Gün reikte de Bronzen Stier uit aan Sunday Oliseh hij was verkozen tot beste coach.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos (89′ Job van de Walle), Christopher Braun, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Jorrit Smeets (78′ Mickaël Malsa), Lisandro Semedo, Djibril Dianessy (87′ Lars Hutten), Stfan Askovski, Finn Stokkers.

Volgende week is er geen competitieprogramma in de Jupiler League. Op 17 november wacht Fortuna Sittard weer een moeilijke tegenstander. Dan reist het team af naar Leeuwarden voor een wedstrijd tegen SC Cambuur. Over drie weken staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma. Dan is Go Ahead Eagles te gast. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.