Isitan Gün gaat doceren aan de Football Business Academy

Isitan Gün
Isitan Gün
Foto: Fortuna Sittard

Fortuna Sittard’s voorzitter Isitan Gün gaat les geven aan de Football Business Academy in Genève.

Dit instituut biedt mogelijkheid om een Professional Master’s Degree te behalen in Football Business.

Het FBA-studieprogramma, dat is opgezet door drie voormalig Soccerex-collega’s, streeft naar een evenwicht tussen essentiële academische studies (doch benaderd vanuit een voetbalgerichte invalshoek) enerzijds en de alledaagse praktijkervaring én het opbouwen van het in de voetbalwereld zo belangrijke eigen netwerk anderzijds.

Het programma is speciaal ontworpen om de beste internationale professionals, die in de uitdagende voetbalwereld zouden willen werken, voor te bereiden. Volgens Kristian Dobrev, medeoprichter van de FBA, “heeft de Football Business Academy een cursus ontworpen die studenten niet alleen uitrust met de juiste kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om te slagen, maar die hen ook helpt om ervaring op te doen op de voetbalwerkvloer en om vanaf de eerste dag te beginnen met het opbouwen van hun allesbepalende persoonlijke netwerk.”

Het FBA-programma bevat twee 10 weken durende online modules; de eerste geeft een overzicht van voetbalgeschiedenis, politiek, wereldwijde ontwikkelingen, ethiek en professionaliteit. De tweede gaat dieper in op specifieke commerciële vakken, waaronder financiën, sponsoring, media en communicatie en de ontwikkeling van vrouwenvoetbal.

Vanaf dit seizoen sluit Isitan Gün aan bij het vooraanstaande team van docenten van de FBA en zal hij de cursus ‘Financiële Strategie in Voetbal’ doceren. “Ik ben zeer enthousiast over de mogelijkheid die mij geboden wordt om met ambitieuze professionals mijn know-how te kunnen delen, die ik zowel door mijn eigen ervaring in de voetballerij heb opgedaan, als door mijn academische achtergrond in economie en financiën. De voetbalindustrie heeft zijn eigen unieke dynamiek die niet alleen begrip vereist van traditionele financiën, maar ook goede kennis van alle onderling verbonden aspecten van voetbal. Een moderne voetbal-CFO moet vandaag de dag uitgerust zijn met een gedegen kennis en begrip van het sportieve, juridische en reglementaire kader, van marketingpraktijken en een uitstekende beheersing van strategische planning.”

Als onderdeel van Isitan Gün’s toetreding tot de FBA, zal Fortuna Sittard ook deelnemers aan de Professional Masters Degree verwelkomen voor studiebezoeken en werk- of projectgebaseerde ervaringen.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen