Sittard-Geleen Limburgs wielergemeente van het jaar 2017

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tijdens de vijftigste editie van het Limburgs Wielercafé, die maandagavond werd gehouden in Valkenburg, is Sittard-Geleen gekozen tot Limburgs Wielergemeente van het jaar.

Sittard-Geleen volgt daarmee Valkenburg op. De prijs wordt jaarlijks toegekend door (oud) renners en leden van de Limburgse Vrienden Club van Honderd.

De keuze viel op Sittard-Geleen omdat in deze gemeente het afgelopen jaar weer tal van wielerevenementen plaatsvonden. De veilige wieleromgeving werd er geopend en kreeg de naam mee van Giro-winnaar Tom Dumoulin, die lid is van Wielerclub Bergklimmers die op het bike park traint.

Op het Tom Dumoulin Bike Park werd vervolgens de eerste editie van de Hammer Series verreden. Verder startten en finishten er een etappe van de BinckBank Tour en de slotetappe van de Boels Ladies Tour.

In Buchten startte en finishte ook dit jaar weer een etappe van de Ster ZLM Toer. Op Sport & Talent Park Watersley vinden jonge wielertalenten hun opleidingsbasis en er vonden een aantal belangrijke MTB-koersen plaats. In Geleen keerde de Ronde van Geleen terug in het centrum. Bovendien worden jaarlijks tientallen trainingskoersen en andere wielerevenementen verzorgd op wielerbaan Glanerbrook.

Cookieinstellingen