Fortuna Sittard verliest met 1-0 in Leeuwarden

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in Leeuwarden het duel tegen SC Cambuur na een zeer zwakke start met 1-0 verloren.

De Friezen startten furieus aan de wedstrijd en dat leidde binnen twee minuten tot drie hoekschoppen en een doelpunt van Peersman. Die treffer bleek uiteindelijk goed voor de eerste thuiszege van Cambuur in dit seizoen.

Bryan Smeets kreeg het in de 32e minuut van de eerste helft aan de stok met Wessel Dammers. Smeets gaf de Fortunaverdediger een kopstoot en kreeg rood van scheidsrechter van Boekel, Dammers kreeg geel. De irritaties liepen over en weer zo nu en dan behoorlijk op.

Ondanks het overwicht dat Fortuna Sittard vanaf dat moment had slaagde het team van Sunday Oliseh er niet in om de gelijkmaker te scoren. SC Cambuur trok zich met man en macht terug, om er af en toe gevaarlijk uit te komen. Het ontbrak Fortuna aan geluk en aan vindingrijkheid om de Friese muur te slechten. Dat lukte ook niet nadat Oliseh verdediger Christopher Braun naar de kant haalde en voor hem aanvaller Lars Hutten binnen de lijnen bracht.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun (58′ Lars Hutten), Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy, Stefan Askovski (58′ André Vidigal) en Finn Stokkers.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij werd geassisteerd door Erik Kleinjan en Mark Strijker. Vierde official is Thom Winkel. De ruim 7.000 toeschouwers zagen Van Boekel geel trekken voor Christopher Braun en Wessel Dammers van Fortuna Sittard. Steenvoorden en Peersman van SC Cambuur kregen eveneens geel en Bryan Smeets werd met rood van het veld gestuurd.

Fortuna Sittard speelt op vrijdag 24 november thuis tegen Go Ahead Eagles. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.