Laco Eaters Limburg thuis onderuit tegen Chiefs Leuven

Laco Eaters Limburg speelde zaterdagavond thuis tegen Chiefs Leuven zijn vijfde wedstrijd in de BeNeLeague. Bij winst zou het team van coach Andy Tenbult een flinke stap richting top van de ranglijst kunnen maken.

Eaters sloot de eerste periode af met een comfortabele 3-0 voorsprong door doelpunten van Lars van Sloun (PP, 06:12), Tom Marx (13:46) en Renzo Meulenbeek (16:04).

In de tweede periode bleek die voorsprong echter minder comfortabel dan gedacht. Binnen vier minuten kwam Leuven terug tot 3-2 door treffers van Wamsganz (20:24) en Evers (23:44). James (PP, 32:24) scoorde voor de Belgen de gelijkmaker.

In de derde periode zette Compere (41:44) Leuven op voorsprong en Kolyasnikov bouwde de stand uit (SH, 46:45) naar 4-6. In de laatste minuut van de wedstrijd (PP, 59:25) tekende Mordy Munichman de vijfde Geleense treffer aan.

Door deze verliespartij zakt Eaters naar de zesde plek op de ranglijst. Zondagavond speelt Laco Eaters Limburg om 18:15 uur in Leuven opnieuw tegen de Chiefs.