Eaters verslaat Phantoms Antwerp in sensationele eindfase

Laco Eaters Limburg wist zaterdagavond thuis tegen Phantoms Antwerp een zwaarbevochten 6-5 overwinning uit het vuur te slepen.

Eaters kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Vadim Gyesbreghs (PP, 01:13) en Mitch Koumans (02:44). Van Den Bogaert (SH, 05:46) verkleinde de marge tot 2-1. Vervolgens zorgde Koumans (08:04) voor de 3-1 ruststand.

In de tweede periode brachten Van Den Bogaert (29:22) en Bartak (30:50) de Belgen op gelijke hoogte. Vadim Gyesbreghs (37:29) zette Eaters vervolgens opnieuw op voorsprong. Naarmate de tijd in de derde periode – waarin niet bar veel gebeurde – verstreek leek Eaters op een overwinning af te koersen, maar bijna 3 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Phantoms opnieuw gelijk. De Winter (57:01) bracht zijn ploeg op 4-4.

Vervolgens ontspon zich een spectaculaire eindfase waarin nog eens drie keer werd gescoord. Allereerst zette Tom Marx (PP, 57:51) Eaters opnieuw op voorsprong. Daarop haalde de coach van Phantoms doelman Legrand naar de kant om een extra speler in te brengen en dat resulteerde in de laatste minuut opnieuw in een gelijkmaker van Bartak (59:06). Overtime leek nu onontkoombaar, maar in de laatste tel voor het eindsignaal deponeerde Luca Heutmekers (59:59) de puck alsnog in het Antwerpse doel om daarmee de zege op de valreep over de streep te trekken.

Door deze zege klimt Eaters na zeven duels naar de tweede plek op de ranglijst, die wordt aangevoerd door Unis Flyers Heerenveen. De Friezen hebben een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld dan Eaters. Era Renomar Hyc en Hijs Hokij Den Haag staan respectievelijk 4e en 5e. Den Haag heeft 14 punten maar pas 5 wedstrijden gespeeld.

Zondagavond speelt Eaters uit tegen Bulldogs Liège. Volgende week vrijdag (1 december) speelt Eaters uit tegen Hijs Hokij Den Haag. Op zaterdag 2 december volgt dan de thuiswedstrijd tegen HYC Herentals. Die wedstrijd begint om 20:30 uur.