Fortuna Sittard doet goede zaken in Helmond

Vrijdagavond pakte Fortuna Sittard laat in de wedstrijd de verdiende volle winst tegen Go Ahead Eagles. Maandagavond werd verdiend gewonnen van Helmond Sport.

Daarmee deed het team van coach Sunday Oliseh prima zaken. Omdat N.E.C. Nijmegen uit verloor van Telstar en FC Den Bosch gelijkspeelde tegen De Graafschap liep Fortuna uit op de achtervolgers en verkleinde de ploeg de achterstand op de Nijmegenaren tot 4 punten. Fortuna Sittard staat op de tweede plaats van de ranglijst met evenveel punten als Jong Ajax, maar met een beter doelsaldo.

Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd en was de hele wedstrijd de betere ploeg. De in de basis gestarte André Vidigal ontwikkelde zich tot een ware plaaggeest voor de Helmondse verdediging en tekende in de 17e minuut de 0-1 aan voor Fortuna Sittard. De 0-2 leek vervolgens een kwestie van tijd, maar uit het niets viel in de 30e minuut de gelijkmaker van Naudts. Zes minuten later scoorde Vidigal zijn tweede treffer van de avond, zodat Fortuna met een 2-1 voorsprong aan de thee kon.

Na rust begon Helmond Sport met een offensief dat overigens niet al te lang duurde. Fortuna bleef de betere ploeg en bleef jagen op een derde treffer. De elf van Sunday Oliseh waren daar ook een aantal keren dichtbij, maar waren niet zorgvuldig genoeg in de afwerking. Naarmate de tweede helft vorderde werd de thuisploeg sterker en zo nu en dan ook behoorlijk gevaarlijk. Fortuna Sittard haalde het niveau van de eerste helft niet meer en ontsnapte een aantal keren aan een tegentreffer. In de extra tijd besliste Stefan Askovski de wedstrijd door de 1-3 aan te tekenen voor Fortuna Sittard.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Manschot. Voor de ogen van 1031 toeschouwers, waarvan 175 Fortuna-supporters trok Manschot geel voor Edwards, Fecunda en Braber van Helmond Sport en Lisandro Semedo van Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Clint Essers, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy, André Vidigal, Finn Stokkers (83′ Stefan Askovski).

Fortuna Sittard speelt op maandag 4 december opnieuw een uitwedstrijd. Dan is Jong PSV de tegenstander. Op vrijdag 8 december speelt Fortuna Sittard het volgende thuisduel tegen RKC Waalwijk. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.