Fortuna Sittard verslaat Jong PSV in Eindhoven

Het uitvak van het Jan Louwers Stadion in Eindhoven was met 200 Fortuna Sittard-supporters voor een maandagavond goed gevuld.

Dat het in Eindhoven geen makkelijke wedstrijd zou worden, daarover bestond vooraf geen twijfel. Het door Dennis Haar gecoachte Jong PSV draait goed en wist van de laatste 6 wedstrijden er 5 te winnen.

Bij rust gingen de beloften van PSV met 2-0 aan de leiding door doelpunten van Malen (30′) en Lammers (38′). Die voorsprong was mede te danken aan Fortuna Sittard dat er niet in slaagde om een aantal uitstekende kansen te verzilveren. Zo had het team van Sunday Oliseh al in de 8e minuut van de wedstrijd voor kunnen staan als Djibril Dianessy de rebound van een schot op de lat van Stefan Askovski had weten te verzilveren. De aanval van Fortuna Sittard was vaker gevaarlijk, maar regelmatig stond een uitstekend keepende doelman Room een treffer in de weg.

Na rust kreeg Fortuna Sittard opnieuw een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Die kwam er pas in de 61e minuut en werd gescoord door de goed spelende Stefan Askovski. Vervolgens leek de tijd weg te tikken in het voordeel van Jong PSV. Coach Sunday Oliseh haalde in de 69e minuut Finn Stokkers naar de kant om voor hem Lars Hutten in te brengen. Enkele minuten later moest Dries Saddiki geblesseerd van het veld. Zijn plaats werd ingenomen door Christopher Braun. Als derde wissel nam Ufukcan Engin de plaats in van Djibril Dianessy.

In de 85e minuut scoorde Lisandro Semedo de gelijkmaker uit een penalty, die werd toegekend nadat Abels van Jong PSV een overtreding beging in het strafschopgebied. En een minuut later kopte matchwinner Stefan Askovski zijn tweede doelpunt in het net en daarmee Fortuna’s derde en winnende treffer van de avond.

Fortuna Sittard trad vanavond aan zonder de geblesseerden André Vidigal, Aykut Özer en Gavin Vlijter. Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki (72′ Christopher Braun), Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy (84′ Ufukcan Engin), Stefan Askovski, Finn Stokkers (69′ Lars Hutten).

De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion stond onder leiding van scheidsrechter Oostrom, geassisteerd door grensrechters Bodde en Steinhauer en vierde official Gansner. Oostrom trok geel voor Dries Saddiki van Fortuna Sittard. Bij Jong PSV kregen Abels en Gudmundsson geel. In de extra tijd kreeg Gudmundsson bovendien nog een directe rode kaart wegens het maken van een slaande beweging naar Marco Ospitalieri.

Door deze knappe overwinning behoudt Fortuna Sittard de tweede plaats in de Jupiler League. Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.