Laco Eaters Geleen dwingt beslissingswedstrijd af in halve bekerfinale

Foto: Still uit live stream

Laco Eaters Geleen heeft zich vandaag in Glanerbrook na de 10-1 zeperd van vrijdagavond uit tegen Hijs Hokij knap hersteld.

In de return van de halve bekerfinale versloeg het team van coach Andy Tenbult het team uit Den Haag met 3-2.

Ditmaal dus geen Haagse walk-over. In plaats daarvan zag Hijs zich geconfronteerd met een taaie en zeer gemotiveerde tegenstander die maar een ding wilde: winnen.

Joey Geurts (PP, 02:34) opende de score voor Eaters en zette daarmee tevens de eindstand van de eerste periode op het scorebord. Na de tweede periode was de stand 2-1 in het voordeel van Eaters. Jord Smit (PP, 29:50) verdubbelde de score, waarna Van der Schuit (33:38) de marge weer terugbracht tot 1 doelpunt. En ook in de derde periode scoorden beide ploegen elk een keer. Eerst was er de gelijkmaker (58:49) van Smid, maar Lars van Sloun maakte na 28 seconden in de extra tijd alsnog de winnende treffer voor Eaters.

Door deze overwinning is een derde en beslissende wedstrijd nodig om te bepalen wie er straks naar de finale om de Nederlandse IJshockeybeker mag. Die wedstrijd vindt plaats op dinsdag 2 januari om 20:30 uur in De Uithof in Den Haag.

Cookieinstellingen