Sunday Oliseh: loyaliteit aan spelersgroep erg belangrijk

Sunday Oliseh
Sunday Oliseh
Foto: © www.fm-images.com

In een interview met Fox Sports maakte Fortuna Sittard-coach Sunday Oliseh duidelijk dat er bij de club geen opzienbarende transfers verwacht hoeven te worden.

Hij wees erop dat het team weliswaar goed draait, maar ook dat er nog een hoop te verbeteren valt in de speelwijze, op het mentale vlak en in het naar zich toe trekken van een wedstrijd.

Maar, zo zegt de coach, loyaliteit in en tegenover het team is erg belangrijk. “De jongens zijn zelf zo ver gekomen, dus we moeten als club achter deze groep blijven staan.” Nu een nieuwe speler aantrekken kan ertoe leiden dat de balans in het team verstoord raakt en dat kan ten koste gaan van de resultaten. “Ik heb liever dat deze jongens het seizoen goed afmaken dan dat we ineens gekke dingen doen en de kracht van dit team afbreken”.

De spelers kijken terug op een sportief goed 2017 en beseffen terdege dat de ploeg er nog lang niet is. “We moeten ook realistisch zijn en 2x zo hard gaan werken voor de rest van het seizoen”, meent Finn Stokkers. En ook Perr Schuurs heeft die instelling: “het gaat nu pas beginnen”.

Aanstaande vrijdag 12 januari is het zover. Dan is Jong Ajax te gast in Sittard. Bij winst pakt Fortuna Sittard ook het kampioenschap van de tweede periode. De ploeg had zich vóór de winterstop al verzekerd van deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen