Fortuna Sittard stevig onderuit in Dordrecht

FC Dordrecht trakteerde Fortuna Sittard vrijdagavond op een flinke nederlaag en nam daarmee revanche voor de 5-1 nederlaag in Sittard tijdens de eerste wedstrijd van deze competitie.

Omdat ook naaste concurrent N.E.C. vrijdagavond verloor – Almere versloeg de Nijmegenaren met 3-2 – blijft Fortuna Sittard de ranglijst aanvoeren.

De ploeg van trainer Gérard de Nooijer gaf Fortuna Sittard weinig gelegenheid om het eigen spel te spelen. De 1500 toeschouwers – waarvan ruim 300 Fortuna Sittard-supporters – zagen FC Dordrecht in de 24e minuut via Jafar Arias op voorsprong komen. Na rust verdubbelde Robert Mutzers in de 55e minuut de achterstand van Fortuna Sittard en 12 minuten later scoorde Arias zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De 3-0 was tevens de eindstand.

Coach Sunday Oliseh kon vandaag niet beschikken over Marco Ospitalieri. De linksback is geblesseerd. Fortuna Sittard trad aan met de volgende opstelling: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Clint Essers (46′ Michael Pinto), Jorrit Smeets (82′ Bo Breukers), Dries Saddiki, Stefan Askovski (61′ André Vidigal), Lisandro Semedo, Finn Stokkers en Djibril Dianessy.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pérez, met assistentie van grensrechters Hubers en Janssen en vierde official De Cock. Pérez trok geel voor Jorrit Smeets en Christopher Braun.

Op vrijdag 26 januari speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen FC Emmen.