Fortuna Sittard koploper af na verlies tegen FC Emmen

Fortuna Sittard is koploper af. In eigen huis werd ook de tweede wedstrijd in de derde periode verloren. FC Emmen was met 2-1 te sterk.

Wie had gedacht dat Fortuna Sittard van meet af aan vol ten aanval zou trekken om de off day van vorige week vrijdag in Dordrecht naar de vergetelheid te spelen kwam bedrogen uit. Het elftal van coach Sunday Oliseh begon eerder timide dan vol overtuiging aan de wedstrijd en kon Emmen in de beginfase geen moment onder druk zetten.

Aangespeeld uit de tweede corner van FC Emmen mocht Anco Jansen na 8 minuten ongehinderd vanaf de rand van de 16-meter uithalen. Door een woud van benen wist hij de bal in de verre hoek te schieten, buiten bereik van doelman Santos: 0-1. In de 25e minuut verdubbelde Bannink de voorsprong voor Emmen en dat was niet eens onverdiend. Emmen controleerde de wedstrijd, Fortuna grossierde in foute passes, misverstanden, knulligheden, leed veel te veel balverlies en maakte het Emmen zo wel erg makkelijk.

De geelgroenen kwamen vervolgens weliswaar een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar moesten toch met een 2-0 achterstand aan de thee. In de kleedkamer zal het wel gedonderd hebben.

Voor Oliseh was het spel van zijn ploeg aanleiding om Clint Essers al in de eerste helft naar de kant te halen voor Mica Pinto. Stefan Askovski en Jorrit Smeets bleven na rust achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen André Vidigal en Ufukcan Engin binnen de lijnen. Dat sorteerde in eerste instantie weinig effect, want FC Emmen had in de 47e minuut meteen een uitstekende kans om de stand naar 0-3 uit te bouwen. En de beste kansen na rust bleven voor Emmen. Totdat Finn Stokkers, aangespeeld door Lisandro Semedo vanuit een vrije trap in de 71e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Vanaf dat moment begon Fortuna er weer een beetje in te geloven, maar de gelijkmaker bleef uit. FC Emmen stapte verdiend als overwinnaar van het veld.

Door deze tweede verliespartij op rij zakt Fortuna Sittard naar de derde plek van de ranglijst, want zowel N.E.C. als Jong Ajax wonnen vanavond wel.

Fortunacoach Oliseh startte met de volgende elf spelers: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Clint Essers (17′ Michael Pinto), Jorrit Smeets (46′ Ufukcan Engin), Dries Saddiki, Stefan Askovski (46′ André Vidigal), Lisandro Semedo, Finn Stokkers en Djibril Dianessy.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lindhout, geassisteerd door grensrechters Bluemink en De Nas en vierde official Vries. De 3600 toeschouwers zagen Lindhout geel trekken voor Ufukcan Engin en Wessel Dammers van Fortuna Sittard en Veendorp van FC Emmen.

Voor aanvang van de wedstrijd ontving aanvaller Lisandro Semedo een Bronzen Stier. De Portugees in Sittardse dienst werd door spelers, coaches en publiek verkozen tot beste speler van de tweede periode.

Fortuna Sittard speelt op vrijdagavond 16 februari de volgende thuiswedstrijd. Dan is Telstar de tegenstander. Maar eerst speelt Fortuna twee uitwedstrijden: op vrijdag 2 februari tegen FC Volendam en op maandag 12 februari tegen Jong AZ.