Fortuna Sittard verliest voor de derde keer op rij

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond uit tegen FC Volendam. Het duel draaide voor Fortuna uit op de derde nederlaag op rij.

Na nederlagen tegen FC Dordrecht en FC Emmen en een hoop onrust rond de persoon van coach Sunday Oliseh hoopte Fortuna Sittard tegen Volendam weer eens een goede wedstrijd op de mat te leggen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in de tweede helft was Fortuna Sittard de betere ploeg, op een drietal minuten na dan: in de 54e minuut scoorde Pedro voor FC Volendam de openingstreffer en een paar minuten later verdubbelde Smal de voorsprong. Ondanks veel elan en het veldoverwicht slaagde het team van Sunday Oliseh er niet in om de achterstand weg te werken. Ook niet nadat Oliseh in de 63e minuut Stokkers, Smeets en Dianessy naar de kant haalde en hen verving door Lars Hutten, Lazar Kojic en Todd Cantwell.

Omdat ook N.E.C. vanavond verloor – bij Emmen werd het 1-0 – blijft de achterstand op de koploper gelijk. Jong Ajax komt maandag pas in actie.

Oliseh startte met de volgende elf spelers: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Clint Essers, Jorrit Smeets (63’Todd Cantwell), Dries Saddiki, André Vidigal, Lisandro Semedo, Finn Stokkers (63′ Lars Hutten) en Djibril Dianessy (63’Lazar Kojic).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dieperink. Net geen 3000 toeschouwers zagen Lindhout geel trekken voor Marco Ospitalieri van Fortuna Sittard en Schilder van FC Volendam.

Fortuna Sittard speelt op vrijdagavond 16 februari de volgende thuiswedstrijd. Dan is Telstar de tegenstander. Maar eerst speelt Fortuna op maandag 12 februari nog uit tegen Jong AZ.