Fortuna Sittard is de weg kwijt: vierde verliespartij op rij

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zou Fortuna Sittard maandagavond de negatieve reeks van drie verliespartijen op rij (uit tegen FC Dordrecht en FC Volendam en thuis tegen FC Emmen) in Alkmaar tegen Jong AZ kunnen doorbreken?

Dat was de vraag die velen zich voorafgaand aan de vierde wedstrijd in de derde periode stelden. Het antwoord werd gegeven in de tweede helft en was negatief. In de eerste helft werd er niet gescoord, ofschoon Fortuna Sittard een aantal mooie kansen kreeg om op voorsprong te komen.

In de tweede helft kwam AZ in de 51e minuut aan de leiding. Ferdy Druijf profiteerde van een blunder in de Fortuna-defensie en liet doelman Aykut Özer kansloos. In de 65e minuut verdubbelde Wijndal de score voor de Alkmaarders. De daarna door Sunday Oliseh ingebrachte wissels brachten geen verandering in de stand ten faveure van Fortuna Sittard teweeg en daarmee was tegen de nummer 18 van de ranglijst de vierde nederlaag op rij een feit.

Fortuna Sittard trad aan met de volgende basiself: Aykut Özer, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Stefan Askovski (69′ Bo Breukers), Dries Saddiki, Michael Pinto, Djibril Dianessy, Lazar Kojic (69′ Marco Ospitalieri), Finn Stokkers en Lisandro Semedo (85′ André Vidigal).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerrets, geassisteerd door grensrechters De Groot en Ribbink en vierde official Cantineau. Gerrets trok geel voor Jacobs, Hoedemakers en Georgen van Jong AZ. Perr Schuurs werd in de laatste minuut wegens het neerhalen van een doorgebroken speler van Jong AZ van het veld gestuurd.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Telstar.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen