Fortuna Sittard speelt uit gelijk tegen N.E.C. Nijmegen

Vrijdagavond speelden in Nijmegen de nummers twee en drie van de Jupiler League tegen elkaar. Een topper tussen twee kwakkelende ploegen.

Kwakkelende topploegen, want zowel N.E.C. Nijmegen als Fortuna Sittard hebben al een periodetitel op zak, maar in de derde periode marcheert het bij beide ploegen ineens niet meer lekker. Bij Fortuna Sittard is de vermoedelijke oorzaak duidelijker dan bij de Nijmegenaren. Om de kansen op directe promotie naar de eredivisie in stand te houden was beide ploegen er dan ook alles aan gelegen om te winnen.

In de eerste helft was N.E.C. Nijmegen de betere ploeg en had Fortuna Sittard de handen vol om de Nijmegenaren het scoren te beletten. In de 38e minuut moest Fortunadoelman Aykut Özer geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Miguel Santos. Pas tegen het einde van de eerste helft lukte het Fortuna om onder de druk van N.E.C. uit te komen. Semedo liet een fraaie kans om zijn ploeg in de laatste minuut voor de rust op voorsprong te brengen onbenut.

De tweede helft was voor Fortuna Sittard. Het team van Braga en Hofland schiep een aantal goede kansen, maar faalde steeds in de afwerking. Totdat Todd Cantwell in de 78e minuut N.E.C.-doelman Joris Delle na een voorzet van Lisandro Semedo wel wist te passeren. De voorsprong hield 7 minuten stand, want Groeneveld schoot net in de 85e minuut weer op gelijke hoogte. De slotminuten werden vanzelfsprekend nog bijzonder spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Al met al een rommelige maar spannende wedstrijd met veel inzet van beide kanten én veel blessurebehandelingen. De extra tijd bedroeg in totaal 13 minuten, waarvan 9 minuten aan het einde van de eerste helft.

Claudio Braga en Kevin Hofland stuurden de volgende basiself het veld in: Aykut Özer (38’ Miguel Santos), Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Jorrit Smeets (88’ Lazar Kojic), Todd Cantwell (79’ Lars Hutten), André Vidigal, Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof met assistentie van grensrechters Osseweijer en Schaap en vierde official Van der Laan. De 10.920 toeschouwers zagen Van den Kerkhof geel trekken voor Sturing en Dijkstra van N.E.C. Nijmegen en voor Dries Saddiki en Todd Cantwell van Fortuna Sittard.

Op vrijdag 2 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis de Limburgse derby tegen MVV Maastricht. De Maastrichtenaren wonnen vanavond voor de derde keer op rij, ditmaal met 3-0 van Almere.