Fortuna Sittard wint met 3-1 van FC Eindhoven

De vorige vier uitwedstrijden die Fortuna Sittard in Eindhoven afwerkte gingen stuk voor stuk met 3-1 verloren. Ditmaal stond er na de wedstrijd 1-3 op het scorebord.

Fortuna Sittard was gedurende de eerste helft onbetwist de bovenliggende ploeg. De opbouw van Eindhoven werd vroeg ontregeld en de Fortunezen waren net als in de wedstrijd tegen MVV Maastricht de baas op het veld. Toch duurde het nog tot de 36e minuut voordat Fortuna Sittard op een verdiende voorsprong kwam door een schot van Djibril Dianessy, die daarmee zijn elfde treffer van dit seizoen liet noteren.

FC Eindhoven ging na rust van meet af aan fel op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook een aantal prima kansen. Van het overwicht dat Fortuna Sittard in de eerste helft had was in het eerste kwartier van de tweede helft nog maar weinig over.  Djibril Dianessy werd vanwege een blessure gewisseld. Voor hem kwam Stefan Askovski in het veld. Todd Cantwell zorgde in de 63e minuut voor wat meer ontspanning aan Fortunazijde door de 0-2 te scoren. Lang duurde de opluchting niet, want door gerommel in de Fortunaverdediging kon Kortstam met het hoofd de aansluitingstreffer voor Eindhoven scoren. Stefan Askovski bracht de marge 5 minuten later vanuit een corner weer terug op 2 doelpunten in het voordeel van Fortuna Sittard, en verhoogde daarmee zijn totaalscore van dit seizoen net als Dianessy tot elf doelpunten. Lars Hutten had op aangeven van Todd Cantwell de 1-4 op de pantoffel, maar de hard ingeschoten bal kaatste via de onderkant van de lat terug het veld in.

Door deze zege blijft  Fortuna Sittard in de race voor het kampioenschap van de Jupiler League, dan wel directe promotie naar de eredivisie. FC Emmen, SC Telstar en De Graafschap (de tegenstander van aanstaande maandag) verloren vanavond alle drie.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf met assistentie van grensrechters Ketting en Weterings en vierde official Voncken. Van de Graaf trok geel voor Clint Essers van Fortuna Sittard en Klooster, Kabangu, Van den Boomen en De Wilde van FC Eindhoven. Er waren 2230 toeschouwers.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Kai Heerings, Lazar Kojic (72′ Dries Saddiki), Todd Cantwell, Lars Hutten, Lisandro Semedo (87′ André Vidigal), Finn Stokkers en Djibril Dianessy (49′ Stefan Askovski).

Maandagavond 12 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen De Graafschap. De Superboeren zijn nog in de race voor het kampioenschap van de derde periode, maar hebben de kans daarop niet meer zelf in de hand.