OCI-Lions speelt Final Four na zege op Sporting Nelo

OCI-Lions heeft zaterdagavond met 26-22 gewonnen van Sporting Nelo en zich daarmee geplaatst voor het Final Four weekend op 17 en 18 maart in Den Bosch.

OCI-Lions had in de eerste helft de handen vol aan de gasten, waarin oud-Lionsspelers Marco Vernooij, Ephrahim Jerry en Thijs van Leeuwen het opnamen tegen hun oude teamgenoten. Lions nam een kleine voorsprong aan het begin van het duel, maar zag Sporting Nelo op gelijke hoogte komen en vervolgens een voorsprong nemen van maximaal 4 doelpunten. Vanaf 6-10 nam Lions de regie weer over om met 15-13 aan de thee te gaan. Na rust bouwde Lions de marge uit naar 4 doelpunten om uiteindelijk het laatste competitieduel in de BeNeLeaguecompetitie met 26-22 te winnen.

Achilles Bocholt was al zeker van deelname aan de Final Four. Initia Hasselt verzekerde zich van deelname aan het finaleweekend door in Visé gelijk te spelen. Ondanks een ruime zege op Achilles Bocholt (40-27) greep Bevo uit Panningen naast het resterende Final Four-ticket, want ook Fiqas/Aalsmeer won zijn laatste wedstrijd. De Noord-Hollanders plaatsen zich daarmee op basis van een beter doelsaldo (+68 tegenover +63) dan de Panningenaren. OCI-Lions eindigde op de tweede plaats op de ranglijst.

De Final Four begint op zaterdag 17 maart. OCI-Lions moet het dan opnemen tegen Initia Hasselt, Fiqas/Aalsmeer treft dan Achilles Bocholt als tegenstander. De winnaars van beide wedstrijden spelen een dag later om het kampioenschap in de BeNeLeague.