Fortuna Sittard speelt gelijk tegen De Graafschap

Fortuna Sittard is er niet in geslaagd om revanche te nemen voor de 2-0 nederlaag die de ploeg op 27 oktober in Doetinchem tegen De Graafschap leed. Het werd in Sittard vanavond 1-1.

Fortuna Sittard zette De Graafschap vanaf het begin van de wedstrijd onder forse druk en speelde de verdediging van de superboeren bij tijd en wijle volledig zoek… alleen bleven de doelpunten uit. De Graafschap bleef ondanks de grote druk met enig geluk overeind. En zoals een voetbalwet wil: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. In de 32e minuut schoot Tissoudali vanuit een spaarzame maar perfect uitgevoerde razendsnelle counter de openingstreffer achter Aykut Özer en zette zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong.

In de tweede helft zag het publiek een meer open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Fortuna Sittard had weliswaar een duidelijk overwicht, maar wist vooralsnog geen doelrijpe kansen te creëren. En er waren in de tweede helft nogal wat blessurebehandelingen, onder andere Serrarens van De Graafschap lag lange tijd op het veld en dat leek achteraf gezien verdacht veel op tijdrekken. De acteur kreeg overigens in de 78e minuut een directe rode kaart voor een forse overtreding op Wessel Dammers. In de 88e minuut bracht Perr Schuurs Fortuna Sittard dan eindelijk op gelijke hoogte. Fortuna kreeg in de extra tijd nog enkele kansjes kreeg om de zege over de streep te trekken, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Michael Pinto, Dries Saddiki (74′ Stefan Askovski), Todd Cantwell, Lars Hutten, Djibril Dianessy, Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter S. Mulder, met assistentie van grensrechters Lapar en Waleveld en vierde official Voncken. De 3642 toeschouwers zagen Mulder geel trekken voor Todd Cantwell, Lisandro Semedo en Wessel Dammers van Fortuna Sittard. Geel was er aan de zijde van De Graafschap voor Klaasen en El Jebli en een directe rode kaart voor Serrarens.

FC Dordrecht legde vanavond beslag op de titel van de derde periode. Ook koploper N.E.C. Nijmegen won vanavond en bouwde daarmee de puntenvoorsprong op Fortuna Sittard uit naar 6 punten.

Aanstaande vrijdag 16 maart speelt Fortuna Sittard uit tegen FC Oss. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt op vrijdag 23 maart gespeeld. Dan is SC Cambuur de tegenstander.