Fortuna Sittard wint in Oss en loopt 2 punten in op N.E.C.

Fortuna Sittard is vanavond in Oss de vierde periode in de Jupiler League goed begonnen met een 2-1 overwinning op de plaatselijke FC.

Braga en Hofland besloten vrijdagavond om FC Oss tegemoet te treden met vier aanvallers (Vidigal, Stokkers, Dianessy en Semedo), vier verdedigers (Essers, Dammers, Heerings en Pinto) en twee middenvelders (Schuurs en Hutten). Todd Cantwell deed wegens een blessure vandaag niet mee. Lazar Kojic was afwezig vanwege een oefenstage met Servië U19.

In de eerste helft was Fortuna Sittard de bovenliggende ploeg. Ondanks het overwicht van Fortuna was het FC Oss dat op voorsprong kwam. Van der Venne scoorde in de 33e minuut tegen de verhouding in uit een razendsnelle counter de 1-0, doelman Aykut Özer was kansloos. Drie minuten voor rust kwam Fortuna Sittard op gelijke hoogte door een knap afstandsschot van Perr Schuurs. Na rust was het FC Oss dat het betere van het spel had en Fortuna onder druk zette. Ditmaal was het Fortuna Sittard dat scoorde. Stefan Askovski tekende in de 81e minuut op aangeven van Lars Hutten de 1-2 voor Fortuna aan. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord.

N.E.C. speelde vanavond uit tegen SC Cambuur. De Nijmegenaren morsten in Leeuwarden twee punten en ook FC Emmen en SC Telstar speelden gelijk. Jong Ajax won en nam de koppositie van N.E.C. over. Fortuna heeft nu nog vier punten achterstand op N.E.C. De voorsprong op nummer 4 SC Telstar en nummer 5 FC Emmen is gegroeid naar respectievelijk 4 en 6 punten.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Wessel Dammers, Kai Heerings, Michael Pinto, Perr Schuurs, Lars Hutten, André Vidigal (90′ Dries Saddiki), Lisandro Semedo, Djibril Dianessy (46′ Jorrit Smeets), Finn Stokkers (62′ Stefan Askovski).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kooij, met assistentie van grensrechters Fikkert en Jansen en vierde official Nagtegaal. Kooij trok gele kaarten voor Perr Schuurs en Djibril Dianessy van Fortuna Sittard en Van der Biezen, Fleuren en Grotenbreg van FC Oss.

Op vrijdag 23 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen SC Cambuur.