Fortuna Sittard klopt Cambuur en nadert NEC tot op 2 punten

Om kans te houden op rechtstreekse promotie naar de eredivisie moest Fortuna Sittard vanavond thuis winnen van SC Cambuur.

Fortuna Sittard moest het vanavond stellen zonder Perr Schuurs, André Vidigal en Lazar Kojic wegens interlandverplichtingen met nationale jeugdploegen; Djibril Dianessy wegens een schorsing; Todd Cantwell vanwege een blessure en Miguel Santos, die was geveld door de griep.

Beide ploegen begonnen met een aanvallende instelling aan het duel. SC Cambuur profiteerde in de beginfase van de rammelende organisatie in de Fortuna-verdediging, waar Perr Schuurs node werd gemist. Binnen 10 minuten ging Cambuur met 0-2 aan de leiding door doelpunten van Steenvoorden (5e minuut) en Kip (9e minuut). Beide doelpunten waren te wijten aan verdedigend gestuntel van Fortuna. Ondanks de vroege achterstand herpakte Fortuna zich door in de volgende negen minuten de stand weer gelijk te trekken. Semedo tekende voor beide treffers. Allereerst rondde hij in de 11e minuut een mooie aanval trefzeker af. De gelijkmaker kwam in de 18e minuut tot stand uit een penalty na een handsbal van Van Wermeskerken. Vervolgens waren er aan beide kanten kansen, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was Fortuna lange tijd de betere ploeg, al kwamen de Friezen er regelmatig gevaarlijk uit. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Toch werd er pas gescoord toen de bal in de 71e minuut voor de tweede keer op de stip ging na opnieuw een handsbal van een verdediger van Cambuur. Semedo schoot ook deze tweede penalty feilloos binnen en noteerde daarmee zijn en Fortuna’s derde treffer van de avond. Cambuur had 8 minuten later de gelijkmaker voor het intikken, maar invaller Kallon presteerde het bijna onmogelijke en schoot de bal vrij voor doel van zeer dichtbij hoog over.

Door deze toch wel zwaar bevochten overwinning en het gelijkspel van NEC tegen De Graafschap heeft Fortuna Sittard de achterstand op de Nijmegenaren nu tot 2 punten teruggebracht.

Opstelling van Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Kai Heerings, Wessel Dammers, Mica Pinto (76′ Marco Ospitalieri), Dries Saddiki, Jorrit Smeets, Lars Hutten, Finn Stokkers (89′ Christopher Braun), Stefan Askovski en Lisandro Semedo (90+).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dieperink, geassisteerd door grensrechters Langkamp en Polman en vierde official Van Herk. Dieperink trok geel voor Heerings en Pinto van Fortuna Sittard en Steenvoorden van SC Cambuur. De wedstrijd werd bijgewoond door 3520 toeschouwers.

Op vrijdag 30 maart speelt Fortuna uit tegen Almere City FC, Op Tweede Paasdag is Helmond Sport te gast bij Fortuna. Die wedstrijd begint om 14:30 uur.