Fortuna Sittard terug aan kop van de Jupiler League

Fortuna Sittard deed vrijdagavond in Almere uitstekende zaken door te winnen van Almere City FC terwijl de concurrentie opnieuw punten verspeelde.

Waar de Fortunezen vorige week binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken in de uiteindelijk met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur, stond het vanavond binnen 7 minuten 0-2 in het voordeel van Fortuna, dat Almere van meet af aan onder de voet liep. André Vidigal tekende voor beide vroege doelpunten en mocht in de 26e minuut vanuit een penalty een zuivere hattrick noteren, nadat Lars Hutten in het 16-metergebied van Almere onderuit was gehaald. Tien minuten later was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want toen pikte ook Finn Stokkers zijn doelpuntje mee.

Vidigal viel in de 33e minuut van de wedstrijd geblesseerd uit en datzelfde lot onderging Djibril Dianessy in de extra tijd van de eerste helft. Dries Saddiki en Stefan Askovski namen de vrijgekomen plaatsen in.

In de tweede helft deed Fortuna Sittard het beduidend kalmer aan en dat gaf Almere de gelegenheid wat terug te doen. In de 51e minuut tekende Mac-Intosh voor de Almeerse tegentreffer. Fortuna Sittard had nog een paar goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de stand bleef 1-4.

Op de andere velden verloren zowel Jong Ajax als N.E.C. Nijmegen hun wedstrijden en daarmee heroverde Fortuna Sittard de koppositie in de Jupiler League. Het team van Claaudio Braga en Kevin Hofland heeft nu 1 punt voorsprong op N.E.C. Nijmegen en Jong Ajax en verder het beste doelsaldo: +32 tegenover +30 voor N.E.C. en +27 voor Jong Ajax.

De wedstrijd in Almere stond onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof, met assistentie van grensrechters Hubers en Zijlstra en vierde official Vos. Van den Kerkhof hield de kaarten op zak.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Mica Pinto, Jorrit Smeets, Lars Hutten, Djibril Dianessy (45+3’ Stefan Askovski), Lisandro Semedo, Finn Stokkers, André Vidigal (33’ Dries Saddiki)

Aanstaande maandag, Tweede Paasdag, speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen Helmond Sport.