Pijnlijk puntenverlies van Fortuna Sittard in Waalwijk

Na een prima uitoverwinning tegen Go Ahead Eagles in Deventer stond maandagavond opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor het team van Claudio Braga en Kevin Hofland.

Ditmaal ging de reis naar het op de 19e plek van de ranglijst bivakkerende RKC Waalwijk. Weer een finale die gewonnen moest worden om de kansen op het kampioenschap en promotie volledig in eigen hand te houden. Vorig seizoen verloor Fortuna in Waalwijk met 3-0, maar in de thuiswedstrijd van dit seizoen kreeg Waalwijk met 6-0 een behoorlijk pak slaag.

Aangemoedigd door 600 meegereisde supporters, waaronder burgemeester Sjraar Cox en wethouder sportzaken Ruud Guyt – er zaten meer Fortuna-supporters in het stadion dan er thuispubliek aanwezig was – slaagde Fortuna Sittard er echter niet in te doen waar het voor gekomen was: drie punten mee naar huis nemen.

Fortuna Sittard was zoals viel te verwachten in de eerste helft de betere ploeg. Maar ondanks veel balbezit slaagde Fortuna er niet in om het fel verdedigende RKC in die eerste 45 minuten op achterstand te zetten. RKC-doelman Vaessen voorkwam dat Lisandro Semedo, André Vidigal en Finn Stokkers de openingstreffer voor Fortuna konden aantekenen, zodat bij rust nog altijd de frustrerende brilstand op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam RKC er vaker uit. De ploeg van trainer Hans de Koning – van 2000 tot 2002 keeperstrainer en van 2002 tot en met 2004 hoofdtrainer bij Fortuna Sittard – kwam in de 53e minuut op voorsprong door een doelpunt van Seys. Fortuna Sittard slaagde er vervolgens maar niet in om in de resterende reguliere speeltijd van de wedstrijd de gelijkmaker te produceren. RKC ontregelde het duel door de nodige ‘blessures’ en veelvuldig tijdrekken. Maar de gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch: Lars Hutten was in de eerste minuut van de zeven minuten extra tijd die scheidsrechter Pérez door al die blessurebehandelingen en het uitgebreide tijdrekken van RKC erbij telde dan eindelijk doeltreffend voor de ploeg aan wie eigenlijk een zege toekwam. Een uiterst belangrijk doelpunt, gezien het feit dat zowel Jong Ajax als N.E.C. Nijmegen vanavond hun wedstrijd wél wisten te winnen. Door dit gelijkspel krijgt de opnieuw te spelen wedstrijd Jong Ajax – N.E.C. Nijmegen extra lading.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Lars Hutten, Dries Saddiki (46′ Todd Cantwell), André Vidigal (66′ Stefan Askovski), Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pérez, met assistentie van grensrechters Vandeursen en Weterings en vierde official Van der Laan. Pérez gaf geel aan Perr Schuurs (zijn vijfde) en Christopher Braun van Fortuna Sittard en aan Kökcü, Mezghrani en doelman Vaessen (tijdrekken) van RKC Waalwijk.

De gele kaart van Schuurs was zijn vijfde en dat betekent dat hij de wedstrijd van aanstaande vrijdag thuis tegen FC Den Bosch is geschorst.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen FC Den Bosch.