Fortuna Sittard verslaat FC Den Bosch met 2-0

Fortuna Sittard heeft vrijdag de dertiende geen fout gemaakt tegen FC Den Bosch. Het team van coach Willy Boessen werd in de race om het kampioenschap met 2-0 verslagen.

Fortuna Sittard begon behoedzaam aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Zonder een echte stormloop op het vijandelijke doel uit te voeren kreeg Fortuna in de beginfase toch een aantal doelkansen en naarmate de tijd verstreek groeide het overwicht op de Bosschenaren. Het publiek moest evenwel tot de 29e minuut wachten voordat Fortuna op een verdiende voorsprong kwam. Een kleine 10 minuten later was doelpuntenmaker Lisandro Semedo dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond, maar zijn inzet werd net tot corner verwerkt.

FC Den Bosch had voor rust amper iets in te brengen, maar het blijft tegen het elftal van coach Willy Boessen altijd oppassen geblazen voor een counter.

Na rust kreeg Den Bosch, vooral dankzij veelvuldig balverlies door te gehaast spel van Fortuna, een aantal kansen. Den Bosch was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar gelukkig voor Fortuna bleef die uit. Met de magere voorsprong bleef het dan ook lang spannend aan de Milaanstraat.

In de laatste 20 minuten bouwde Fortuna de druk weer stevig op en dat leidde tot de nodige kansen. Het duurde tot de 87e minuut voordat Fortuna erin slaagde om de voorsprong te verdubbelen: Finn Stokkers kopte raak via de binnenkant van de paal.

Opnieuw was er deze wedstrijd een domper voor Fortuna Sittard. Jorrit Smeets liep een flinke blessure op aan zijn rechterknie. Hoe ernstig die blessure is, is nog niet bekend.

Fortuna Sittard kon vrijdag niet beschikken over de geschorste Perr Schuurs en de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter en Djibril Dianessy.

Fortuna’s directe concurrenten voor de titel, Jong Ajax en N.E.C. Nijmegen maakten vanavond geen fout en pakten allebei 3 punten. Heel Fortuna-minnend Sittard-Geleen zal aanstaande maandag met buitengewoon veel belangstelling de wedstrijd Jong Ajax-N.E.C. Nijmegen volgen. Dat eerder door Jong Ajax gewonnen duel wordt op last van de KNVB overgespeeld omdat er een niet speelgerechtigde speler was opgesteld in het team van Jong Ajax.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Kai Heerings, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri (75’ Mica Pinto), Todd Cantwell, Jorrit Smeets (16’ Dries Saddiki), Lars Hutten, André Vidigal (88’ Stefan Askovski), Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter S. Mulder, met assistentie van grensrechters Van de Ven en Van Dongen en vierde official Cantineau. De 8214 toeschouwers zagen Mulder geel trekken voor Wessel Dammers van Fortuna Sittard en Van der Winden, Kersten en Kahraman van FC Den Bosch.

Op vrijdag 20 april speelt Fortuna Sittard de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie tegen Jong FC Utrecht. Op zaterdag 28 april staat het laatste thuisduel op het programma. Dan komt het sterk spelende Jong PSV – dat vanavond echter verrassend verloor van Almere City FC – op bezoek in Sittard. Die wedstrijd begint om 19:45 uur.