Suriprofs kloppen Fortuna Sittard in Wedstrijd van de Toekomst

Foto:

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag in het stadion van Excelsior de oefenwedstrijd tegen de Suriprofs met 5-2 verloren.

Tijdens deze Wedstrijd van de Toekomst werden verschillende nieuwe spelregels getest en technieken toegepast die moeten leiden tot voor het publiek interessantere wedstrijden.

Zo werd twee keer 30 minuten zuivere speeltijd aangehouden. Zodra de wedstrijd stil lag vanwege bijvoorbeeld een blessurebehandeling of een uitbal werd de klok gestopt en zodra de bal weer in het spel was tikte de klok weer verder.

Verder werd de inworp vervangen door een intrap en mocht direct na een overtreding de vrije trap worden genomen, waarbij een speler mag besluiten om met de bal te gaan dribbelen. Ook kon er onbeperkt worden gewisseld. En in plaats van penalties na een gelijkspel waren er shootouts, waarbij de nemer op 25 meter afstand van het doel begint en 10 seconden de tijd krijgt om de bal in het doel te werken.

Qua techniek was er eveneens een hoop vernieuwing. Spelers en arbitrage waren uitgerust met microfoons, er hingen camera’s in het doel en er was een videoscheidsrechter aanwezig.

Bij Fortuna Sittard kreeg testspeler George Mells speelminuten. In het elftal ontbraken de geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Jorrit Smeets. Perr Schuurs was er evenmin bij, hij speelde vrijdagavond in Dubai zijn eerste wedstrijd met Ajax.

Op vrijdag 25 mei is Schuurs er uiteraard wel bij: dan neemt Fortuna Sittard in Nieuwstadt met een wedstrijd tegen Schuurs’ eerste club FC RIA afscheid van hem.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen