Hammer Limburg in Sittard-Geleen: wielrennen voor iedereen

Hammer Limburg 2017
Foto: Gerrie Tossings

Na het succes van vorig jaar vormt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen opnieuw het decor voor een spetterend, driedaags wielerfestival: Hammer Limburg.

Van 1 tot en met 3 juni strijden 16 professionele wielerteams uit de hele wereld tegen elkaar tijdens een klimkoers, sprintetappe en ploegenachtervolging. Een dynamische wedstrijd die maar één winnaar kent: het beste wielerteam ter wereld.

Home of the Hammer

Sittard-Geleen en Vaals waren in 2017 gastheer voor de eerste editie van de Hammer Series. Het innovatieve concept – de vernieuwende puntentelling, een kortere wedstrijdduur, het directe contact tussen renners en publiek en gratis toegang – sloeg aan. Inmiddels zijn er ook Hammer-wedstrijden in Noorwegen (mei) en Hong Kong (oktober). Tom Dumoulin noemt de Hammer Series een ‘ideaal platform voor het moderne wielrennen en een manier om een nieuwe generatie fans te trekken’. Dat is precies wat dit wereldklasse wielerfestival wil. Het is dan ook een grote eer dat de derde editie opnieuw Sittard-Geleen en Vaals, en daarmee wielerprovincie Limburg aandoet.

Wedstrijdonderdelen

Hammer Limburg bestaat uit drie onderdelen. Vrijdag 1 juni wordt de wedstrijd geopend op de Vaalserberg in Vaals, met de Hammer Climb. Een klimkoers met elf passages langs de finish. Op 2 en 3 juni zijn de teams te vinden op en in de omgeving van het Tom Dumoulin Bike Park. Hier wordt op zaterdag de Hammer Sprint verreden; een sprintwedstrijd op vlak parcours. Op zondag dagen de teams elkaar uit tijdens de Hammer Chase, de ploegenachtervolging. Dan wordt ook bekend welk team tot ’s werelds beste team wordt gekroond.

Hammer Youth en Hammer Teen

Het Tom Dumoulin Bike Park is niet alleen thuisbasis voor de wedstrijdonderdelen. Er is een fan village met meet & greets, entertainment en meer. Ook is er een uitdagend programma voor de jeugd, georganiseerd door Wcl Bergklimmers. Op zaterdag vindt vanaf 10.00 uur de Hammer Youth plaats (categorie 1 t/m 7), waar meer dan 250 jeugdwielrenners uit heel Nederland hun opwachting maken. Op zondag verwacht de organisatie meer dan 50 ploegen voor de Hammer Teen Team Time Trial; ploegentijdritten voor junioren-heren en -dames, voor nieuwelingen-jongens en -meisjes (voor het eerst in Nederland!) en een mix van voorgaande jeugdwedstrijden (categorie 1 t/m 7). De wedstrijden zijn net zo opgezet als de profwedstrijd en de huldigingen gebeuren op het podium waar ook de profs worden gehuldigd.

Hammer Challenge: voor profs en amateurs

Voor wie wil weten hoe de profs een topwedstrijd als deze beleven, is er nu ook de Hammer Challenge. De kans om de Hammer Series écht te ervaren! Deelnemers rijden voorafgaand aan de officiële wedstrijden over hetzelfde, afgesloten parcours als de profs. Spectaculairder kan bijna niet. Inschrijven kan voor één of voor alle onderdelen.

Wereldwijd live

Hammer Limburg wordt wereldwijd live uitgezonden, met beelden en data vanaf de fiets. De koersen duren zo’n twee uur en zijn door de vele sprints erg interessant voor het publiek. De organisatie is in handen van Extra Leisure, samen met de gemeenten Sittard-Geleen en Vaals en Provincie Limburg.

Ga voor informatie over het programma, deelnemende teams, randactiviteiten en inschrijven voor de Hammer Challenge naar www.hammerseries.com. En volg en like Hammer Limburg op Facebook, Instagram en Twitter, voor het laatste nieuws én spectaculaire winacties! Tom Dumoulin Bike Park, Parijsboulevard Sittard (Sportzone Limburg)

» www.hammerseries.com

Bron: Stadskrant Sittard-Geleen

Reacties

0