Nacompetitie vrouwenvoetbal: weet ook Fortuna ’54 te promoveren?

Foto: SGN

Wie in de gemeente Sittard-Geleen nog niet weet dat Fortuna Sittard is gepromoveerd naar de eredivisie, die leeft onder een steen. Het zal een enkeling zijn.

Minder mensen zullen echter weten dat er in Sittard-Geleen nóg een voetbalteam is dat kan promoveren: het eerste vrouwenteam van SVO Fortuna ’54! De dames spelen aanstaande zaterdag om 17:00 uur het beslissende duel in de nacompetitie op sportpark MijnZuid aan de Bloemenweg in de Sittardse wijk Sanderbout. Tegenstander is SteDoCO (Sterk Door Combinatie) uit Hoornaar (gemeente Giessenlanden). Inzet: promotie naar de Topklasse, de hoogste klasse op amateurniveau.

Ook Fortuna ’54 maakte afgelopen jaar een opmerkelijke progressie door. Het nieuwe bestuur had zich vooral ten doel gesteld om dit jaar de richtlijnen voor de toekomst uit te zetten, een derde team in de competitie te brengen en continuïteit te bewerkstelligen. Al deze doelstellingen zijn bereikt. En als onverwachte bonus komt daar nu dan ook nog de kans bij op promotie naar de Topklasse.

Wie het voetbal een warm hart toedraagt zal begrijpen dat de elf van Fortuna ’54 tijdens de belangrijke wedstrijd aanstaande zaterdag graag zoveel mogelijk support willen krijgen van het publiek. Bent u erbij? Voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten, want de wedstrijd is gratis te bezoeken.

Cookieinstellingen