BinckBank Tour finisht op zaterdag 18 augustus in Sittard-Geleen

Wethouder Ruud Guyt trekt de symbolische eindstreep
Wethouder Ruud Guyt trekt de symbolische eindstreep
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Al jarenlang – en ook dit jaar weer – is Sittard-Geleen etappeplaats in de BinckBank Tour, die tot en met 2016 de Eneco Tour heette.

Tom Dumoulin won de editie van vorig jaar. Daarmee boekte de winnaar van de Giro d’Italia van 2017 zijn tweede eindoverwinning van het jaar in een meerdaagse UCI World Tour-race. Tim Wellens en Jasper Stuyven eindigden op de tweede en derde plaats.

Vandaag kwamen sponsor BinckBank en organisator Golazo naar Sittard om de komende editie van de BinckBank Tour onder de aandacht te brengen. Voor het Sittardse stadhuis werd daarvoor symbolisch de eindstreep getrokken door wethouder van sportzaken Ruud Guyt, die overigens wat zijn wethouderschap betreft bijna diezelfde eindstreep heeft bereikt. Zodra de symbolische meet getrokken was reed BinckBank Tour-ambassadeur en ex-profwielrenner Maarten Tjallingii er als een echte winnaar overheen.

Sittard-Geleen is dit jaar finishplaats tijdens de zesde en voorlaatste etappe – een heuvelachtige rit die vertrekt in Riemst – van deze zevendaagse etappekoers, waaraan naar verwachting weer tal van bekende ploegen en renners mee zullen doen. De BinckBank Tour is uitgegroeid tot het op twee na – de Vierdaagse van Nijmegen en de Marathon van Rotterdam – grootste sportieve publieksevenement van Nederland!

De BinckBank Tour start op maandag 13 augustus in Heerenveen en finisht op zondag 19 augustus in het Belgische Geraardsbergen. De etappes:

  1. ma. 13 aug.: Heerenveen – Bolsward (vlak)
  2. di. 14 aug.: Venray – Venray (tijdrit)
  3. wo. 15 aug.: Aalter (B) – Antwerpen (B)
  4. do. 16 aug.: Blankenberge (B) – Ardooie (B)
  5. vr. 17 aug.: Sint-Pieters-Leeuw (B) – Lanaken (B)
  6. za. 18 aug.: Riemst (B) – Sittard/Geleen (NL) (heuvels)
  7. zo. 19 aug.: Lacs de l’Eau d’Heure (B) – Geraardsbergen (B) heuvels

Lokale held(in) gezocht!

Als nieuwigheidje liet men weten dat men dit jaar bij de prijsuitreiking na een etappe afstapt van de ronde-miss. In plaats daarvan is de organisatie van de BinckBank Tour op zoek naar lokale helden. “Welke man, vrouw of jongere staat in uw regio voor initiatief en doorzettingsvermogen? Wie geeft uw stad of gemeente kleur en zou u graag eens een keertje op een voetstuk willen plaatsen?”

Laat het ons weten! Dat kan met een e-mail aan [email protected], via Twitter of Facebook.

Sittard-Geleen.nieuws.nl
Maarten Tjallingii, wethouder Ruud Guyt en Ronald Veerman (BinckBank) met het Gouden Tandwiel, de trofee voor de winnaar van de BinckBank Tour 2018.
Cookieinstellingen