Fortuna Sittard verliest oefenduel tegen Antalyaspor nipt

Fortuna Sittard heeft donderdagavond het oefenduel tegen de Turkse Süper Lig-club Antalyaspor met 0-1 verloren.

Het duel werd gespeeld in Hoenderloo, waar het team van coach René Eijer op trainingskamp is ter voorbereiding op de nieuwe competitie.

Fortuna Sittard startte met doelman Aykut Özer en de veldspelers Andrija Novakovich, Ahmed Messaoudi, Kai Heerings, Marco Ospitalieri, Wessel Dammers, Amadou Ciss, Mark Diemers, Clint Essers, Lisandro Semedo en Jorrit Smeets.

Tot de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht qua kansen, maar gescoord werd er niet. Novakovich raakte in de 36e minuut van de eerste helft geblesseerd aan zijn hoofd en kon niet verder spelen. Hij werd vervangen door Finn Stokkers.

Een kwartier na rust, kort nadat Heerings werd vervangen door Rubén Ramirez, kwam Antalyaspor op voorsprong door een doelpunt van Akın Akman. Eijer bracht in de tweede helft Ramirez in voor Heerings, Ciranni voor de geblesseerd geraakte Essers, Vlijter voor Semedo, Kojic voor Messaoudi, Breukers voor Diemers en Koot voor Özer. Op jacht naar een doelpunt kreeg Fortuna Sittard nog enkele kansen. Vlijter en Breukers waren dicht bij een treffer, maar de gelijkmaker bleef uit.