Fortuna Sittard verliest met 2-0 van Bayer Leverkusen

Zo’n 2000 toeschouwers zagen Fortuna Sittard vandaag een oefenduel spelen tegen Bundesligaclub Bayer Leverkusen. Leverkusen het duel met 2-0.

Tot de 60e minuut van de eerste helft kon Fortuna Sittard de Duitse subtopper redelijk bijbenen. De Duitsers kwamen in de 25e minuut weliswaar op voorsprong door een treffer van Kevin Volland, maar van een duidelijk overwicht van Duitse zijde was nog geen sprake. Fortuna had zelfs een paar aardige kansen op de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om het net te vinden.

In de laatste 30 minuten van de wedstrijd maakte Bayer Leverkusen het verschil. Fortuna Sittard kwam bij tijd en wijle onder forse druk te staan en doelman Koselev verrichtte een aantal prima reddingen. Maar tegen een prachtige combinatie van de Duitse aanval door het centrum was geen kruid gewassen. Benjamin Henrichs rondde die combinatie doeltreffend af en liet Koselev ditmaal kansloos. Met de 2-0 was ook de eindstand bereikt. Een derde Duitse treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling Fortuna Sittard: Clint Essers (46′ Alessandro Ciranni), Wessel Dammers(C), Kai Heerings, Michael Pinto (60′ Marco Ospitalieri), Jorrit Smeets (76′ Lazar Kojic), Ahmed El Messaoudi (72′ Lars Hutten), Andrija Novakovich (76′ Finn Stokkers), Mark Diemers, Lisandro Semedo (72′ André Vidigal), Gavin Vlijter (46′ Amadou Ciss) en doelman Alexei Koselev.