Fortuna Sittard met tien man gelijk tegen Barendrecht

Fortuna Sittard heeft vanavond op sportpark De Bongerd in Barendrecht een oefenwedstrijd gespeeld tegen BVV Barendrecht.

BVV Barendrecht, dat afgelopen seizoen op de vierde plaats eindigde in de tweede divisie, kreeg niet de sterkste elf van Fortuna Sittard tegenover zich.

Met André Vidigal, Finn Stokkers, Amadou Ciss, Aron Dobos, Lars Hutten, Lazar Kojic, Alessandro Ciranni, Marco Ospitalieri, Ruben Ramirez, Christopher Braun en in het doel Rowen Koot stuurde coach René Eijer vanavond veel reservespelers het veld in. Op de bank zaten Gavin Vlijter, Tom Ghislain, Sander Rau, George Mells en doelman Alexei Koselev. Lisandro Semedo, Andrija Novakovich, Mark Diemers, Jorrit Smeets, Ahmed El Messaoudi, Wessel Dammers, Kai Heerings, Clint Essers, Michael Pinto en de nieuwe aanwinst Branislav Ninaj waren in Barendrecht niet van de partij.

Het team van René Eijer stapte met een 2-2 gelijkspel van het veld. Bij rust was de stand 1-2 in het voordeel van Fortuna Sittard. Amadou Ciss scoorde in de 13e minuut de openingstreffer. Fortuna Sittard moest met tien man verder nadat Ruben Ramirez in de 27e minuut met een rode kaart richting kleedkamer werd gestuurd. Finn Stokkers, die zijn voetbalcarrière in Barendrecht (tevens zijn geboorteplaats) begon, zette Fortuna in de 33e minuut op 0-2. Een minuut voor rust scoorde Danny Monster voor BVV Barendrecht. Na rust kregen Vlijter, Chislain, Rau en Mells nog speelminuten. Amadou Ciss raakte geblesseerd. In de 72e minuut van de wedstrijd kwam Barendrecht gelijk door een doelpunt van Martijn. Met de 2-2 was tevens de eindstand bereikt.

Aanstaande zaterdag is iedereen vanaf 12:00 uur welkom op de Fortuna Sittard Fandag die in en voor het stadion aan de Milaanstraat in Sittard wordt gehouden. Een week later staat de eerste Eredivisiewedstrijd sinds 16 jaar op het menu. Fortuna Sittard speelt dan in Rotterdam uit tegen Excelsior. De eerste thuiswedstrijd wordt meteen een hele zware. Op 18 augustus speelt Fortuna Sittard tegen PSV. De landskampioen wordt gecoacht door oud-Fortunees Mark van Bommel.