BinckBank Tour finisht op 18 augustus op Tom Dumoulin Bike Park

Lars Boom wint etappe BinckBank Tour 2017 in Sittard-Geleen
Lars Boom wint etappe BinckBank Tour 2017 in Sittard-Geleen
Foto: SGN

Wielerfans kunnen in Sittard-Geleen op 18 augustus genieten van de BinckBank Tour met de finish op het Tom Dumoulin Bike Park.

Er worden twee plaatselijke rondes gereden van 50 kilometer. Het parcours kent de volgende pittige heuvels: het Hetje, de Wanenberg, de Oude Windraak, de Watersley in Munstergeleen, de Michaelstrasse in Hillensberg (D), de Schatsberg in Oirsbeek, de Weg langs Stammen in Schinnen en de Hagendoornweg in Amstenrade.

Eindwinnaar van de Binckbank Tour 2017 werd Tom Dumoulin, die zijn titel in de BinckBank Tour van dit jaar overigens niet zal verdedigen, want hij maakt geen deel uit van het peloton.

Als topfavoriet voor de eindzege van de tweede editie van de BinckBank Tour – voorheen bekend als de Eneco Tour – geldt de Belg Tim Wellens. Wellens schreef deze zevendaagse etappekoers door Nederland en België in 2014 en in 2015 op zijn naam. Andere renners die aan de start van de BinckBank Tour verschijnen en die in het verleden de ronde al eens op hun naam wisten te schrijven zijn Niki Terpstra (2016), Zdenek Stybar (2013), Lars Boom (2012) en Edvald Boasson Hagen (2009).

Naast Wellens worden ook Jasper Stuyven, Zdenek Stybar en Niki Terpstra als goede kanshebbers gezien, maar ook Lars Boom en Dylan van Baarle zijn renners met de potentie om de BinckBank Tour op hun naam te schrijven.

» www.touretappe.nl

Cookieinstellingen