Taco van der Hoorn bekroont ontsnapping in BinckBank Tour

Foto: © Ron Philips

De derde etappe in de zevendaagse BinckBank Tour is vandaag gewonnen door de Nederlander Taco van der Hoorn.

De rit van vandaag voerde over 166 vlakke kilometers van Aalter in Oost-Vlaanderen naar Antwerpen en was de eerste van de vier etappes in deze Nederlands-Belgische koers die volledig over Belgisch grondgebied voeren. Gezien het parcours lag het in de lijn der verwachting dat de rit zou finishen met een massaprint, maar tot ieders verrassing gebeurde dat nu eens een keertje niet.

Al vroeg na de start vormde zich een kopgroepje van vijf renners, met daarin de uiteindelijke winnaar. Meer dan 5 minuten bedroeg hun voorsprong op het peloton evenwel nooit. Lange tijd reden Sean De Bie (Bel), Taco van der Hoorn, Jesper Asselman, Maxime Vantomme (Bel) en Matej Mohoric (Slo) een kleine drie minuten voor het peloton uit. Bij het oprijden van het parcours voor de plaatselijke rondes in Antwerpen hadden de vluchters nog 2:41 voorsprong.

De samenwerking in de kopgroep bleef uitstekend en daardoor bleef men uit de greep van het peloton. Pas een kilometer of 7 voor de streep begon tussen hen het spel om de etappezege. Mohoric probeerde enkele keren om weg te komen, maar werd steeds teruggepakt. Jesper Asselman moest in het eindspel lossen, maar Van der Hoorn wist op een kilometer voor de finish weg te springen. Mohoric probeerde de Nederlander van Team Roompot nog terug te halen maar faalde. Hij was content met de wetenschap de nieuwe koploper in het algemeen klassement te worden. Het peloton kwam – in de sprint aangevoerd door Dylan Groenewegen – 1 minuut en 11 seconden achter de winnaar over de streep.

Klassement na 3 etappes:

  1. Matej Mohoric (Slo)
  2. Stefan Küng (Zwi) + 0.22
  3. Victor Campenaerts (Bel) + 0.36
  4. Søren Kragh Andersen (Den) + 0.37
  5. Michael Matthews (Aus) z.t.
  6. Maximilian Schachmann (Dui) + 0.41
  7. Alex Dowsett (GB) z.t.
  8. Luke Durbridge (Aus) + 0.42
  9. Maciej Bodnar (Pol) + 0.43
  10. Yves Lampaert (Bel) z.t.
Cookieinstellingen