Knotsgek duel tussen Fortuna Sittard en Willem II eindigt in 4-4

Fortuna Sittard en Willem II hebben het publiek in Sittard zaterdagavond uitstekend vermaakt. In een turbulent duel tussen twee ploegen die hoe dan ook wilden winnen vielen maar liefst 8 doelpunten.

Voordat het duel losbarstte werd een minuut stilte gehouden voor de onlangs op 69-jarige leeftijd overleden Jos Schoutrop, ondermeer oud-materiaalman van de club.

De openingsfase was voor Willem II, maar het was Fortuna dat – voor het eerst dit seizoen – de openingstreffer wist aan te tekenen: verdediger Wessel Dammers, mee opgekomen voor een corner, schoot de bal achter Willem II-goalie Wellenreuther. De vreugde over de voorsprong duurde maar kort, want in de 27e minuut was Ahmed El Messaoudi zo ongelukkig om de bal (uit een corner van Willem II) in het eigen doel te werken. Sol bracht Willem II 7 minuten later op voorsprong, maar Andrija Novakovich was 5 minuten voor rust trefzeker voor de thuisploeg. Fortuna Sittard kon met een 2-2 stand aan de thee.

In die thee zat bepaald geen opwekkend middel, want het fluitsignaal voor de tweede helft had amper geklonken of Willem II stond alweer voor. Avdijaj was binnen een minuut trefzeker. Opnieuw liep Fortuna Sittard achter de feiten aan, maar in de 53e minuut was daar opnieuw Novakovich die de score met een fraai doelpunt weer in balans bracht. Crowley bewees in de 72e minuut opnieuw dat de Fortuna-verdediging bij tijd en wijle zo lek is al een mandje en zette zijn ploeg voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong. En dus kon Fortuna voor de derde keer op jacht naar de gelijkmaker. En ook ditmaal kwam die er, nu in de77e minuut dankzij een treffer van Mark Diemers. Het appel voor buitenspel werd door de Video Assistent Referee afgewezen, een zuiver doelpunt dus. Na de 4-4 werd er niet meer gescoord.

Het publiek in Sittard moet dus nog even wachten op de eerste thuisoverwinning. De 8.537 toeschouwers keken ondanks het uitblijven van de driepunter dik tevreden terug op een avond spektakel, spanning en veel, heel veel doelpunten. Kortom: de grote winnaar vanavond was het publiek!

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Wessel Dammers, Branislav Ninaj, Marco Ospitalieri, Ahmed El Messaoudi, José Rodriguez (83’ Lars Hutten), Jorrit Smeets (59’ Amadou Ciss), Lisandro Semedo (46’ Lazaros Lamprou), Andrija Novakovich en Mark Diemers.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lindhout, met assistentie van grensrechters Bluemink en De Nas en vierde official Nagtegaal. Als videoscheidsrechters keken Van der Eijk en Van de Ven mee. Lindhout gaf geel aan Branislav Ninaj en Jorrit Smeets van Fortuna Sittard en aan Palacios, Croux en Avdijaj van Willem II.

Komende zaterdag is Ajax te gast in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard. Die wedstrijd begint om 20:45 uur. Maar voor het zover is speelt Fortuna Sittard aanstaande dinsdag om 19:45 uur in de eerste ronde om de KNVB-beker uit tegen Keuken Kampioen-divisionist Helmond Sport.