Fortuna Sittard simpel door naar volgende ronde KNVB-beker

Fortuna Sittard heeft zich vanavond in Helmond overtuigend geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker.

Keuken Kampioen divisionist Helmond Sport werd na een 0-1 ruststand eenvoudig met 0-5 verslagen. Voor rust bracht Lars Hutten het team van coach René Eijer al in de tiende minuut op voorsprong, daarna had Fortuna Sittard weliswaar een duidelijk overwicht, maar de ploeg wist dat niet naar doelpunten te vertalen.

Na rust lukte dat wel: André Vidigal, Lars Hutten en nog tweemaal André Vidigal tilden de stand naar 0-5. Helmond Sport had in de tweede helft nagenoeg niets in te brengen.

René Eijer startte het bekerduel met vier spelers die dit seizoen normaliter zelden of niet in de basis stonden: doelman Aykut Özer, Finn Stokkers, Lars Hutten en André Vidigal. Die keuze pakte vanavond prima uit.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Clint Essers, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, José Rodriguez, Mark Diemers, Lars Hutten, André Vidigal, Finn Stokkers en Lisandro Semedo. Na rust mochten Bo Breukers, Ahmed El Messaoudi en Lazaros Lamprou het veld in voor José Rodriguez, Finn Stokkers en Mark Diemers.

Ook twee andere Limburgse clubs wisten de volgende ronde te bereiken. Roda JC won uit met 6-0 van de amateurs van DVS’33, VVV Venlo won uit met 3-0 van Westlandia. MVV Maastricht komt donderdag nog aan de bak. De Maastrichtenaren nemen het dan uit op tegen FC Utrecht.