Fortuna Sittard strijdend ten onder tegen Ajax

Sfeeractie voor de wedstrijd

In een sfeervol en volledig uitverkocht stadion aan de Milaanstraat in Sittard trad Fortuna Sittard vanavond aan tegen AFC Ajax.

Het publiek zag Fortuna Sittard in de eerste helft uitstekend partij bieden aan de Amsterdamse grootmacht. Ajax kreeg een aantal mooie kansen om de score te openen, maar de beste kans om op voorsprong te komen was in de laatste minuut van de eerste helft voor Fortuna Sittard. El Messaoudi zag zijn schot echter gekeerd worden. Toch werd de 0-0 stand bij het rustsignaal met een verdiend applaus begroet.

In de tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Een beter spelend Ajax dat dankzij een stug verdedigend Fortuna Sittard, dat ondertussen loerde op de counter, niet echt veel uitgespeelde kansen kreeg. Maar van de drie die de ploeg van coach Ten Hag er kreeg werden er twee verzilverd: Kasper Dolberg (49e minuut, eerste balcontact) en Hakim Ziyech (78e minuut) zorgden voor de 0-2 overwinning van Ajax, alleen aan Eiting was een dot van een kans niet besteed. Fortuna Sittard wist Ajax in de loop van de tweede helft stevig onder druk te zetten maar verzuimde een aantal mooie kansen te benutten. De geelgroenen hadden zeker een treffer verdiend, maar Ajax-doelman Onana stond steevast in de weg.

Perr Schuurs zat vandaag bij de selectie van de Amsterdammers, maar kwam niet in actie.

Ondanks de nederlaag was er voor Fortuna Sittard van het publiek een dankbaar applaus voor het vertoonde spel en met name de vechtlust en enorme inzet waarmee werd gespeeld. Ajax kreeg de punten vanavond geenszins cadeau.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Wessel Dammers, Branislav Ninaj, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Mark Diemers (60′ André Vidigal), Ahmed El Messaoudi (79′ Finn Stokkers), Lisandro Semedo (64′ Lazaros Lamprou), Andrija Novakovich en José Rodriguez.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel, met assistentie van grensrechters Charl Schaap en Johan Balder. Vierde official is Clay Ruperti. VAR is Edwin van de Graaf, met assistentie van Jan de Vries. Van Boekel trok geel voor de Fortunezen Smeets, Dammers en Rodriguez en voor Huntelaar en Schöne van Ajax.

Fortuna Sittard speelt op zondag 7 oktober de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Emmen. Daarna is er een interlandstop. De eerstvolgende thuiswedstrijd speelt Fortuna Sittard op zondag 21 oktober tegen De Graafschap. Die wedstrijd begint om 16:45 uur.