Lewis Hamilton wint Grote Prijs van Rusland, Verstappen vijfde

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton passeerde vandaag als eerste de finish op het circuit van Sotsji, Max Verstappen finishte op zijn verjaardag als vijfde.

Hamilton verstevigt daarmee zijn leidende positie in het WK-klassement. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas finishte als tweede en de beide Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden derde en vierde.

Verstappen vertrok vandaag vanaf de 19e startpositie. Dat was te danken aan verschillende gridstraffen: vanwege een motorwissel, vanwege een nieuwe versnellingsbak en dan nog een extra straf vanwege het negeren van gele vlaggen tijdens Q1 van de kwalificatierace op zaterdag. Omdat Brendon Hartley vanwege een nieuwe turbo in zijn Toro Rosso eveneens een gridstraf kreeg mocht Verstappen vanaf plek 19 vertrekken.

Het zou dus een inhaalrace worden, en wat voor een. Direct in de eerste ronde rukte Verstappen op naar plek veertien, in de tweede ronde kwam hij als twaalfde door, in ronde drie als negende en in ronde acht lag hij op plek vijf achter de Mercedessen en Ferrari’s. In ronde negentien rukte Verstappen zelfs op naar de eerste plek, maar dat was te danken aan pitstops van Mercedes en Ferrari. Nadat ook Max zijn verplichte bandenwissel erop had zitten viel hij zoals verwacht terug naar de vijfde plek. Dat was tevens de plek waarop hij finishte, en daarmee bereikte hij het voor vandaag vooraf als maximaal haalbaar geachte resultaat.

Dankzij zijn indrukwekkende inhaalacties aan het begin van zijn verjaardagsrace werd Verstappen verkozen tot Driver of the Day.

Cookieinstellingen