Derde podium op rij in Suzuka voor Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is vandaag in de Grand Prix van Japan als derde gefinisht. Daarmee is Suzuka het eerste circuit waarop de Limburger drie achtereenvolgende jaren op het podium eindigt.

In 2016 en 2017 finishte Verstappen als tweede, maar de derde plek van vandaag is minstens zo goed. Het was overigens zijn vierde derde plek van dit seizoen.

Lewis Hamilton reed vanaf pole onbedreigd naar de zege, zijn teamgenoot Valtteri Bottas werd tweede. Daarmee was de top drie aan het eind van de race gelijk aan die bij de start.

In de eerste ronde kreeg Verstappen het na een foutje aan de stok met de Ferrari van Kimi Räikkönen en dat leverde hem een tijdstraf van 5 seconden op. Later in de race was er nog een aanvaring met de Ferrari van Sebastian Vettel, maar daarin zag de jury geen reden tot verdere actie.

Daniel Ricciardo rukte van de vijftiende plaats op naar de vierde plek. Ferraririjder Sebastian Vettel zag vandaag de kansen op de titel weer verder slinken. Vettel finishte als zesde achter zijn teamgenoot Räikkönen. Zijn achterstand op Lewis Hamilton bedraagt nu 67 punten.

Cookieinstellingen