Fortuna Sittard speelt op de valreep gelijk in Emmen

Zowel voor FC Emmen als voor Fortuna Sittard was de wedstrijd vandaag in Emmen van groot belang om de strijd tegen degradatie te kunnen ontlopen.

Daarbij wachten de Emmen-supporters – overigens net als die van Fortuna Sittard – nog altijd op de eerste thuiszege.

Dankzij een ronduit belabberde eerste helft van de bezoekers – vorige week ondanks verlies nog een sterke indruk achterlatend tegen Ajax – mocht Emmen dankzij een eigen doelpunt van Wessel Dammers in de 37e minuut – de Fortuna-verdediger veranderde een inzet van Bannink nog van richting – met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

René Eijer en Kevin Hofland wisselden tijdens de rust Marco Ospitalieri voor Mika Pinto, Lazaros Lamprou kwam het veld in voor Ahmed El Messaoudi. En net als tijdens eerdere wedstrijden zag het publiek na rust een veel feller en beter spelend Fortuna Sittard dan voor de rust.

Was FC Emmen in de eerste helft de bovenliggende partij, na rust lag het initiatief duidelijk bij Fortuna. Desondanks verdubbelde invaller Arias in de 66e minuut de voorsprong van FC Emmen. Fortuna Sittard gaf zich echter niet gewonnen en kwam in de 70e minuut dankzij een treffer van de tot dan toe weinig opvallende Lisandro Semedo terug in de wedstrijd. En ook nadat Bannink in de 73e minuut na een onderschepping en een prima counter de 3-1 aantekende en daarmee de eerste thuiszege voor FC Emmen veilig leek te stellen toonden de Fortunezen flink wat veerkracht. Nog geen vijf minuten nadat hij in het veld kwam als vervanger van Jorrit Smeets scoorde Finn Stokkers in de 80e minuut de 3-2. De Spanjaard José Rodriguez kopte in de eerste minuut van de extra tijd een uitstekend genomen vrije trap van Mark Diemers tegen de touwen en bracht Fortuna daarmee op 3-3.

Opnieuw zagen de meegereisde supporters een Fortuna met twee gezichten. Onzeker en nerveus in de eerste helft, meer branie, overtuiging en inzet in de tweede helft. Op basis van het resultaat en de wijze waarop dat ene punt vandaag werd binnengesleept mag Fortuna Sittard zich dan misschien wel de morele winnaar voelen, maar terugkijkend op het vertoonde spel in de eerste helft zou je met evenveel recht mogen concluderen dat Fortuna Sittard de kans om vandaag de tweede Eredivisiezege binnen te halen heeft laten liggen.

Opstelling van Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri (46′ Mika Pinto), José Rodriguez, Jorrit Smeets (76′ Stokkers), Ahmed El Messaoudi (46′ Lazaros Lamprou), Mark Diemers, Lisandro Semedo, Andrija Novakovich

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Die trok geel voor overtredingen van Bannink, Pedersen, Bijl en Klok van FC Emmen en van Branislav Ninaj van Fortuna Sittard.

De volgende wedstrijd van Fortuna Sittard is de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Dat duel wordt gespeeld op zondag 21 oktober en begint om 16:45 uur.