Max Verstappen knap tweede in spannende race in Texas

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen is tijdens de Grand Prix in Austin, Texas, bijzonder knap op de tweede plek gefinisht.

Winnaar werd de Fin Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton werd derde voor de Ferrari van Sebastian Vettel. En daarmee is het WK nog niet definitief beslist. De beslissing valt waarschijnlijk volgende week tijdens de Grand Prix van Mexico.

Verstappen startte vanaf plek 18. Door pech tijdens de kwalificatie zou hij in eerste instantie vanaf de dertiende startplek starten, maar omdat zijn team vervolgens besloot tot een versnellingsbakwissel kreeg Verstappen een gridstraf van vijf 5 plaatsen.

De Limburger rukte in de eerste ronde op van de achttiende naar de negende plek. Sebastian Vettel spinde in de eerste ronde na een touché met Daniel Ricciardo en viel terug naar plek vijftien. Verstappen rukte vervolgens in zeven ronden op naar plek vijf en schoof met het uitvallen van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo (“battery problem”) in de negende ronde door naar plek vier. Met één pitstop wist hij vervolgens op te rukken naar de tweede plek. In de slotfase pareerde hij knap een aantal aanvallen van Lewis Hamilton. Starten als achttiende en finishen als tweede: dat was goed voor Verstappens uitverkiezing als driver of the day en dat was de vierde keer dit jaar dat deze eer hem te beurt viel.

Cookieinstellingen