Fortuna Sittard bekert verder na winst in Nijmegen

Fortuna Sittard had vanavond in Nijmegen tijdens de tweede ronde om de KNVB-beker de handen vol aan N.E.C.

De Nijmegenaren wisten in de vorige ronde eredivisionist Excelsior uit de beker te kegelen. Het leek er vanavond enige tijd op dat een herhaling van dat scenario er ook tegen Fortuna Sittard in zat.

Fortuna Sittard was weliswaar de sterkere ploeg, maar keek bij de rust toch tegen een 2-1 achterstand aan. In de 20e minuut scoorde verdediger Lartey-Sanniez de 1-0 voor N.E.C. De vreugde over die treffer was van korte duur, want Mark Diemers mocht diezelfde minuut vanaf de elf meterstip aanleggen voor de gelijkmaker. In de 28e minuut bracht Sven Braken Nijmegen andermaal op voorsprong en die hield ditmaal langer stand, tot de 66e minuut van de tweede helft toen Finn Stokkers tekende voor de gelijkmaker. Lazaros Lamprou zag kort daarna een ongenadig hard schot op de lat uiteenspatten.

Een verlenging leek in de maak, maar die kwam er niet. Lars Hutten, in de 79e minuut in het veld gekomen voor Lisandro Semedo en vorig seizoen vaker goed voor een belangrijke treffer, schoot vijf minuten voor tijd de 2-3 achter N.E.C.-doelman Van Duin. Het daaropvolgende slotoffensief van de Nijmegenaren leverde niets op en zo bereikte Fortuna Sittard na een lastige avond in Nijmegen de derde ronde van het bekertoernooi.

Vermoedelijke opstelling: Aykut Özer, Clint Essers (geblesseerd, 61’ André Vidigal), Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Ahmed El Messaoudi (46’ Jorrit Smeets), José Rodrigues, Mark Diemers, Lisandro Semedo (79’ Lars Hutten), Finn Stokkers, Lazaros Lamprou.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij trok geel voor overtredingen van Mark Diemers en Jorrit Smeets van Fortuna Sittard en Van den Berg van N.E.C.