Fortuna Sittard boekt dik verdiende en belangrijke zege tegen PEC

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle dik verdiend met 3-0 gewonnen. Een belangrijke zege.

De Zwollenaren, gecoacht door oud-Ajacied John van ’t Schip, keken al in de derde minuut van de wedstrijd tegen een achterstand aan door een fraai doelpunt van Finn Stokkers. Fortuna Sittard begon een stuk scherper aan deze wedstrijd dan voorgaande duels, was continu fel in de duels en dat sorteerde effect. Het duurde tot de 40e minuut voordat PEC zijn eerste kans kreeg, maar Koselev voorkwam de gelijkmaker. Kort voor rust deed hij dat – met de grootst mogelijke moeite – nogmaals, Op slag van rust had Semedo een geweldige kans om de voorsprong te verdubbelen, maar met een goede reflex wist PEC-doelman Van der Hart dat net te voorkomen.

In de tweede helft ging Fortuna Sittard furieus van start en dat resulteerde in korte tijd in een aantal corners voor de thuisploeg. Fortuna bleef goed storen en liet PEC geen moment in zijn spel komen. De aanvalslust van Fortuna bleek glashelder uit de hoekschoppenverhouding: 12 tegen 3. De druk op de Zwolle-defensie was groot, maar dat resulteerde niet in velddoelpunten. Toch groeide de voorsprong dankzij twee volkomen terecht toegekende penalty’s naar 3-0. Beide keren was Finn Stokkers degene die in het vijandelijke strafschopgebied onderuit werd gehaald en even zo vaak werd de daarop toegekende strafschop door Mark Diemers verzilverd. Een tegentreffer van PEC Zwolle werd afgekeurd omdat daar een overtreding op de voor Kai Heerings ingevallen Ruben Ramirez vooraf ging. Ramirez maakte met zijn invalbeurt tevens zijn debuut in voor Fortuna Sittard in een eredivisiewedstrijd.

Door deze overwinning klimt Fortuna Sittard naar de tiende plek van de ranglijst.

Fortuna Sittard begon het duel met de volgende basis elf: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Kai Heerings (geblesseerde, 73′ Ruben Ramirez), Wessel Dammers, Michael Pinto, Jorrit Smeets (88′ André Vidigal), Lars Hutten (81′ Ahmed El Messaoudi), Mark Diemers, Lisandro Semedo, Finn Stokkers en Lazaros Lamprou.

De 8332 toeschouwers zorgden voor een uitstekende sfeer in het stadion en zagen scheidsrechter Christiaan Bax geel trekken voor Lazaros Lamprou van Fortuna Sittard en voor Hamer en Van Crooy van PEC Zwolle. Ook trainer John van ’t Schip kreeg geel van arbiter Bax, vanwege aanmerkingen op de leiding.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard de eerste Limburgse derby van dit seizoen uit tegen VVV Venlo. Twee weken daarna (24 november) staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma. Dan is Heracles uit Almelo de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:45 uur.