Fortuna Sittard thuis ook te sterk voor Heracles

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis voor zo’n 7500 toeschouwers met 3-0 verdiend gewonnen van Heracles uit Almelo en is opgeklommen naar de negende plek op de ranglijst.

Het was de derde keer dat beide ploegen in de eredivisie tegenover elkaar stonden. Ze begonnen voorzichtig aan het duel. De eerste grote kans in de wedstrijd was in de 9e minuut voor Heracles, maar de bal ging net naast het doel van Koselev. Fortuna werd met het verstrijken van de tijd zelfverzekerder en dat leidde in de 17e minuut tot een doorbraak van de mee opgekomen Ninaj, die vervolgens werd gevloerd in de zestien. De door Gözübüyük toegekende penalty werd door Mark Diemers feilloos verzilverd. Vier minuten daarna voorkwam Koselev de gelijkmaker. Daarna nam Fortuna het heft in handen. Finn Stokkers zette Fortuna in de 32e minuut op een comfortabele 2-0 voorsprong. Hij tikte een uit een corner verlengde kopbal achter Heracles-doelman Blaswich.

In de tweede helft ging Heracles op jacht naar de aansluitingstreffer en dat leverde de ploeg uit Almelo een aantal kansen op waaruit niet werd gescoord. Fortuna kreeg volop gelegenheid tot counteren en uit een van die counters mocht Achmed El Messaoudi in de 63e minuut de 3-0 binnen knallen. In de laatste minuut was Finn Stokkers zeer dicht bij de 4-0, maar Blaswich redde ternauwernood.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Michael Pinto (78’ Marco Ospitalieri), Ahmed El Messaoudi (72’ Jorrit Smeets), José Rodríguez, Mark Diemers, Lisandro Semedo (85’ André Vidigal), Finn Stokkers en Lazaros Lamprou. Scheidsrechter Gözübüyük hield de kaarten op zak.

Op 1 december speelt Fortuna Sittard uit tegen Heerenveen en op 7 december is AZ om 20:45 de volgende tegenstander in Sittard.