Max Verstappen rijdt ook in Abu Dhabi naar het podium

Lewis Hamilton heeft in Abu Dhabi de laatste Formule 1 Grand Prix van 2018 gewonnen. Hij kwam ruim voor Vettel en Verstappen over de finish.

Max Verstappen kende een belabberde start. Hij kon door een motorisch probleem niet profiteren van de snellere hypersofte band en viel terug naar de tiende plek. In de eerste ronde crashte Nico Hulkenberg. De Renault-rijder kwam er gelukkig zonder letsel vanaf.

De bolide van Kimi Räikkönen, die zijn laatste race voor Ferrari reed, hield het in de zevende ronde voor gezien. Verstappen had zich intussen terug naar voren geknokt en ging in de 18e ronde naar binnen voor een bandenwissel. Hij stapte over op de supersofts en reed daarmee de race uit. In de 38e ronde passeerde hij de op de derde plek rijdende Mercedescoureur Valtteri Bottas en kort daarna deed Daniel Ricciardo, die vandaag zijn laatste race voor Red Bull reed, hetzelfde.

Verstappen wist zijn derde plek vast te houden en pakte daarmee het vijfde opeenvolgende podium.

Het Formule 1 seizoen zit er op. De eerste race in het nieuwe seizoen is de Grand Prix van Australië op 17 maart 2019.