Microz Eaters Limburg te sterk voor Ahoud Devils Nijmegen

Foto: © Microz Eaters Limburg

Zondagavond zaten de tribunes in Laco Glanerbrook weer vol met met knuffeldieren gewapende supporters van Microz Eaters.

De knuffels werden meegenomen in het kader van de jaarlijkse Teddy Bear Toss, die zondag op het programma stond. Ze zouden het ijs op worden gegooid bij het eerste Eaters-doelpunt.

Het publiek moest daarvoor wel wat geduld betrachten, want het eerste Eaters-doelpunt viel pas in de tweede periode. In de eerste periode nam Nijmegen een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Eden (PP1, 02:13). In de tweede periode verdubbelde Kars (22:04) de Nijmeegse score. Toen Matthew Beer (34:10) het eerste doelpunt voor Eaters scoorde was de knuffelbeer los. Door de knuffelregen kwam het duel enige tijd stil te liggen voor de opruimactie en een dweilpauze. Nick Verschuren bracht Eaters daarna in de voorlaatste seconde van de tweede periode op gelijke hoogte met Nijmegen.

In de derde periode mocht Ahoud Devils via Kars nog één keer een voorsprong nemen (47:28). Vervolgens stelde Eaters binnen 5 minuten orde op zaken om met doelpunten van Vadim Gyesbreghs (PP1, 50:42), Remco Knoren (52:38), Lukasz Bartak (54:29) en Mordy Munichman (55:36) met een 6-3 overwinning van het ijs te stappen.

Op vrijdag 21 december speelt Eaters uit tegen Tilburg en op zondag 23 december is Cairox Hijs Hokij uit Den Haag te gast in Glanerbrook. Die wedstrijd begint om 19:00 uur.

Datzelfde Hijs Hokij is op zaterdag 29 december opnieuw te gast in Geleen. Dan wordt de eerste wedstrijd van een best-of-three gespeeld in de halve finale van de Nederlandse IJshockeybeker. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur.

Cookieinstellingen