Fortuna Sittard pakt dik verdiend punt tegen FC Groningen

Zaterdagavond om 18:30 uur trapte Fortuna Sittard de laatste competitiewedstrijd van 2018 af tegen FC Groningen.

De 8283 toeschouwers waren allereerst getuige van het afscheid van Christopher Braun: de verdediger vertrekt naar OFI Kreta.

In de eerste helft kregen beide ploegen prima kansen op een voorsprong. De grootste kans was op slag van rust voor Fortuna Sittard, maar Wessel Dammers joeg de bal over het doel van Groningendoelman Padt. Kort daarvoor werd Jorrit Smeets – na tussenkomst van de VAR – met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Een beslissing waar menigeen zo zijn twijfels over had. Scheidsrechter Lindhout zelf achteraf ook.

In de tweede helft stond de thuisploeg begrijpelijkerwijs onder druk, maar FC Groningen wist het overwicht niet uit te buiten. De beste kansen waren ondanks een man minder op het veld voor de thuisploeg. Diemers was dicht bij een treffer en dat gold ook voor Wessel Dammers: hij schoot de bal op de kruising. Een doelpunt van Novakovich werd afgekeurd wegens buitenspel. Doelman Alexei Koselev behoedde Fortuna Sittard een aantal malen voor een achterstand.

Een dik verdiend 0-0 gelijkspel derhalve. Fortuna Sittard gaat met 20 punten de winterstop in en dat is een prima prestatie van de promovendus.

Fortuna Sittard trad FC Groningen met de volgende opstelling tegemoet: Alexei Koselev, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Kai Heerings, Michael Pinto, José Rodríguez, Jorrit Smeets, Mark Diemers (57’ Ahmed El Messaoudi), Lars Hutten, Andrija Novakovich (84’ Lisandro Semedo) en Finn Stokkers (90’ Clint Essers).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Die trok geel voor Michael Pinto en rood voor Jorrit Smeets van Fortuna Sittard. Verder was er geel voor Chabot en Zeefuik van FC Groningen.

De winterstop duurt tot 19 januari. Fortuna Sittard speelt op 20 januari de eerstvolgende wedstrijd uit tegen De Graafschap.