Microz Eaters Limburg wint thuis van Cairox Hijs Hokij Den Haag

Foto: © Microz Eaters Limburg

Microz Eaters heeft zondagavond het dertiende duel in de BeNeLeague-competitie met 3-1 gewonnen van Cairox Hijs Hokij uit Den Haag.

Eaters scoorde in de eerste twee periodes één keer. Lukasz Bartak opende (PP1, 02:04) in de eerste periode de score en Van der Schuijt maakte gelijk (06:36). In de tweede periode was Lukasz Bartak opnieuw trefzeker voor Eaters (28:47). Nick Verschuren tilde de stand naar 4-1 (41:06 en 56:20).

Het duel van vanavond mag worden gezien als een opstap naar de halve finale om de nationale ijshockeybeker: ook daarin is Cairox Hijs Hokij uit Den Haag rond de jaarwisseling minimaal twee keer de tegenstander.

Omdat Eaters de bekercompetitie als koploper afsloot heeft het team van coach Andy Tenbult het thuisvoordeel. Dat betekent dat Eaters de eerste wedstrijd van de best-of-three serie op zaterdag 29 december om 20:30 uur thuis speelt in Geleen. Op zondag 30 december om 19:00 uur is vervolgens de return in Den Haag en een eventuele beslissende derde wedstrijd wordt dan op donderdag 2 januari om 20:30 uur weer in de ijshal van Laco Glanerbrook gespeeld.

Cookieinstellingen