Microz Eaters Limburg met één been in bekerfinale

Foto: © Microz Eaters Limburg

Microz Eaters Limburg heeft zaterdagavond in eigen huis de eerste wedstrijd van de halve finale van de Nederlandse IJshockeybeker gewonnen van Cairox Hijs Hokij uit Den Haag.

In de eerste twee periodes gingen beide ploegen gelijk op. Beide teams wisten in beide periodes elk twee keer te scoren.

Den Haag kwam op voorsprong door een doelpunt van Smid (PP1, 09:09). Yan Turcotte (PP1, 11:23) maakte gelijk en direct daarna (11:34) schoot Mitch Koumans Eaters voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. De eerste periode eindigde in 2-2 doordat Van der Schuit (PP1, 14:34) de tweede Haagse treffer liet aantekenen.

In de tweede periode keek Eaters tot twee keer toe tegen een achterstand aan. Van Bentem (25:16) scoorde de 2-3, Nick Verschuren maakte gelijk (28:02), Smit (PP1, 35:34) buitte andermaal een Haagse power play uit en Mitch Koumans ((38:02) zorgde voor de 4-4 ruststand.

In de derde periode zorgden Lukasz Bartak (47:35) en Matthew Beer (SH1, 53:30) voor de 6-4 eindstand en daarmee voor de eerste zege in deze best-of-three serie

Wanneer de return zondag in Den Haag eveneens wordt gewonnen plaatst Eaters zich voor de finale. Mocht dat zondag niet lukken, dan volgt er op 2 januari – eveneens in Laco Glanerbrook – een derde en beslissende wedstrijd.

Cookieinstellingen