Fortuna Sittard start tweede competitiehelft allerbelabberdst

Ruim 500 meegereisde Fortuna Sittard-fans zagen hun club zondagmiddag in Doetinchem keihard onderuitgaan tegen De Graafschap, de nummer laatst van de ranglijst.

In stadion De Vijverberg in Doetinchem kreeg het team van René Eijer met 5-1 een stevig pak op de broek. De organisatie in de achterhoede was, mede door het wegvallen van captain Wessel Dammers, volledig zoek. Geen enkele Fortunaspeler haalde in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop het niveau van ervoor.

Serrarens (27e en 30e minuut) en El Jebli (schitterend ingeschoten vrije trap, 43e minuut) zetten de superboeren voor rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na rust (55e minuut) leek Fortuna Sittard door een doelpunt van Ahmed El Messaoudi even terug te komen, maar Serrarens (66e minuut) en El Jebli (73e minuut) bepaalden de eindstand op 5-1. Een dik verdiende overwinning op een bijzonder pover acterend Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Kai Heerings, Branislav Ninaj, Michael Pinto (C), Lars Hutten (46′ Lazaros Lamprou), José Rodriguez, Ahmed El Messaoudi, Mark Diemers (77′ Jorrit Smeets), Finn Stokkers (46′ Aron Dobos), Andrija Novakovich.

De wedstrijd in stadion De Vijverberg stond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De 12.304 toeschouwers zagen Mulder geel trekken voor Vet van De Graafschap en voor Mark Diemers, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj en Kai Heerings van Fortuna Sittard.

Aanstaande woensdagavond speelt Fortuna Sittard in de Kuip in Rotterdam de kwartfinale in de strijd om de KNVB-beker. Op zondag 27 januari speelt Fortuna Sittard thuis tegen Vitesse. Die wedstrijd begint al om 12:15 uur.