Bekeravontuur Fortuna Sittard eindigt in Rotterdam

Foto: Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is er woensdagavond niet in geslaagd om Feyenoord opnieuw in eigen huis te verrassen.

Wat in de competitie wel lukte, lukte in de kwartfinale van de KNVB-beker niet. Desondanks maakte het team van René Eijer een uitstekende indruk.

De Rotterdammers wonnen dan wel verdiend, maar de uitslag was met 4-1 – wellicht met dank aan de arbitrage – beslist geflatteerd. Fortuna herstelde zich in weerwil van de uitslag duidelijk van de wanvertoning tegen De Graafschap, afgelopen zondag.

Coach René Eijer wijzigde vergeleken met die dramatisch verlopen wedstrijd de halve achterhoede. Alessandro Ciranni maakte plaats voor Clint Essers. Branislav Ninaj, die zondag de plek van de langdurig geblesseerde Wessel Dammers innam, werd ingeruild voor José Rodrígues, die normaliter op het middenveld speelt.

Fortuna Sittard had in de beginfase van het duel in de Kuip het beste van het spel en had via Finn Stokkers op 0-1 kunnen komen, maar de spits schoot de bal hard net rechts naast het doel van Vermeer. Kort daarvoor had Vermeer al een bijna zekere Fortuna-treffer van Andrija Novakovich in de weg gestaan.

In de 34e minuut opende Robin van Persie uit een strakke voorzet van rechts van St. Juste de score voor de Rotterdammers.

Feyenoord nam ook na rust het heft in handen, maar desondanks slaagde Andrija Novakovich er na een uitstekende pass van Ahmed El Messaoudi in om zichzelf binnen de 16 vrij te kappen en de gelijkmaker achter doelman Vermeer te schieten. Opnieuw leek er een verrassing in de lucht te hangen.

Maar die kwam er niet. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag Kai Heerings – liggend op de grond – tijdens een scrimmage voor het Fortuna-doel hands maken en VAR Lindhout steunde hem in de beslissing om een penalty toe te kennen aan Feyenoord. Robin van Persie schoot de bal onberispelijk achter Koselev.

Fortuna verweerde zich verder kranig, maar kwam er niet aan toe om Feyenoord net als in de beginfase van de wedstrijd onder druk te zetten. Sven van Beek gooide met een kopbal uit een corner het duel in de 82e minuut in het slot. Voor de statistieken schoot Berghuis de in de extra tijd (90’+4’) nog aan Feyenoord toegekende penalty snoeihard tegen de touwen.

Met deze nederlaag zit de bekercompetitie er voor Fortuna Sittard op. Aanstaande zondag staat al om 12:15 uur in het stadion aan de Milaanstraat het competitieduel tegen Vitesse op het programma.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, José Rodríguez, Kai Heerings, Michael Pinto (86′ Marco Ospitalieri), Lars Hutten (78′ André Vidigal), Jorrit Smeets, Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi, Finn Stokkers, Andrija Novakovich (86′ Lisandro Semedo)

Gözübüyük trok geel voor Michael Pinto van Fortuna Sittard. De wedstrijd werd bijgewoond door 25.000 toeschouwers, een halfvolle Kuip.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
152745
Fortuna Sittard is er woensdagavond niet in geslaagd om Feyenoord opnieuw in eigen huis te
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190123/bekeravontuur-fortuna-sittard-eindigt-in-rotterdam/
2019-01-23T23:30:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/24153608/fortuna-sittard-selectie-november-20181.jpg
Feyenoord, Fortuna Sittard, kwartfinale beker
Fortuna Sittard, Sport